MAGNOR și Asociația BookLand: Renovarea Școlilor și Grădinițelor din Mediul Rural și Investiția în Viitorul Educațional al României

Bogdan Chirea
0

MAGNOR a contribuit la finalizarea a zece proiecte de renovare a școlilor și grădinițelor din mediul rural în parteneriat cu Asociația BookLand. 


MAGNOR, cunoscută pentru platforma sa diversificată de tranzacționare pentru bijuterii, produse de lux și electronice, și cu o experiență de peste 16 ani în creditarea pe termen scurt, amanet și servicii de schimb valutar, a colaborat cu Asociația BookLand pentru a finaliza aceste zece proiecte de renovare. 


Prin implicarea în proiecte de responsabilitate socială, MAGNOR sprijină, prin Asociația Bine Pentru Oameni, inițiativa BookLand de a îmbunătăți infrastructura educațională rurală sub deviza „Împreună Construim Oameni”.


Școli și grădinițe din județele Olt, Buzău, Bihor, Alba, Ialomița, Covasna, Harghita, Sălaj și Dâmbovița sunt acum locuri mai sigure, moderne și atractive pentru copii. Proiectele de renovare au inclus mutarea toaletelor în interior, modernizarea instalațiilor electrice și termice, înlocuirea parchetului deteriorat, repararea acoperișurilor și dotarea cu tehnologie modernă, precum și amenajarea sălilor de sport.


„Suntem bucuroși că sute de copii din țară beneficiază acum de școli și grădinițe modernizate, corespunzătoare standardelor secolului 21. Dar, mai mult decât îmbunătățirea infrastructurii educaționale, suntem încântați că putem contribui la prevenirea abandonului școlar și la schimbarea mentalităților în ceea ce privește importanța educației. Acest lucru este posibil datorită colaborării cu BookLand și Asociația Bine Pentru Oameni, cărora le mulțumim pentru această oportunitate. Credem că Împreună Construim Oameni și astfel contribuim la un viitor mai bun pentru societatea noastră”, a declarat Cosmin Popovici, CEO MAGNOR.


Ca lider în sectorul său, MAGNOR, prin Asociația Bine Pentru Oameni, sprijină proiectul ambițios al BookLand de a construi un Campus Preuniversitar Profesional în sistem Dual, în comuna Vulturești din județul Argeș, un proiect cu un cost de construcție de peste 5 milioane de euro. Estimat să fie finalizat anul viitor, acest centru educațional va găzdui elevi din toate ciclurile de învățământ, de la primar la postliceal. Campusul, întins pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați, va acomoda 300 de elevi și va include laboratoare, ateliere de lucru, o bibliotecă, săli de curs, o sală de spectacole și terenuri de sport. De asemenea, va avea o cantină, o spălătorie, o frizerie, o livadă, o mini-fermă de animale, o seră și o grădină de legume. Acesta este doar începutul, urmărindu-se crearea de campusuri similare în fiecare județ al țării prin sponsorizări.


„Știm cât de greu se construiesc lucrurile durabile și cât de importantă este pasiunea în muncă. Cele 80 de școli și grădinițe renovate în ultimii patru ani, cu sprijinul partenerilor noștri de încredere, sunt dovada acestui efort. Acum, Asociația BookLand face un pas înainte, revoluționând sistemul educațional prin construirea unui Campus profesional în sistem dual în mediul rural, unde este cea mai mare nevoie. Suntem recunoscători pentru parteneriatul cu Asociația Bine pentru Oameni, care împărtășește convingerile, valorile și viziunea noastră pentru viitorul educației în România. Suntem convinși că investiția în tineri și educație se va întoarce înzecit în beneficiul acestei țări”, a declarat Mihaela Petrovan, președinte Asociația BookLand.


Școala de vară și lecții de educație financiară pentru copiii angajaților


Eforturile MAGNOR de a sprijini educația nu se opresc aici. Compania organizează anual Școala de Vară „Golden Future”, un program destinat copiilor angajaților, menit să le ofere o experiență unică de învățare prin îmbinarea teoriei cu practica. Participanții au urmat cursuri susținute de reprezentanți ai departamentelor de comerț, resurse umane și marketing, și au avut sesiuni de pregătire practică în magazinele MAGNOR. În plus, participanții la Școala de Vară „Golden Future” au beneficiat de lecții de educație financiară.


„MAGNOR se implică activ în sprijinirea comunității și își asumă un rol de formator. În cadrul organizației noastre, punem un accent deosebit pe dezvoltarea personală și profesională a angajaților. Datorită interesului ridicat, am extins aceste programe și pentru copii. Prin cursurile de educație financiară, dorim să oferim adolescenților cunoștințe esențiale despre gestionarea finanțelor personale, planificarea bugetului, riscuri și oportunități, ajutându-i să dezvolte abilități financiare esențiale în lumea de astăzi”, a adăugat Cosmin Popovici, CEO-ul MAGNOR.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!