Mierlele din zonele urbane au început să imite sunetele scoase de trotinetele Bolt

Bogdan Chirea
0

Mierlele din zonele urbane ale Germaniei și Estoniei au început să imite sunetele emise de trotinetele electrice Bolt, în special semnalul de eroare al acestora. Aceste păsări, cunoscute pentru abilitățile lor excepționale de a reproduce diverse sunete, inclusiv sirenele de poliție și alarmele de marșarier ale vehiculelor, demonstrează acum o adaptabilitate surprinzătoare la noile sunete urbane.


Marko Mägi, ecolog aviar la Universitatea din Tartu, explică fenomenul: „Faptul că mierlele pot imita sunete artificiale arată cât de ușor se adaptează păsările care trăiesc alături de noi. Puii de mierlă învață cântece noi foarte repede. 


Dacă un cuib se află lângă o zonă de parcare populară pentru trotinete, sunetul acestora va fi memorat de pui. Pe măsură ce mierlele adulte integrează acest sunet în repertoriul lor, puii lor vor învăța și ei. În timp, acest nou element al cântecului se poate răspândi în întreaga populație urbană de mierle.” El adaugă că un repertoriu variat de sunete poate reprezenta un avantaj pentru mierlele masculine, crescându-le șansele de a atrage o parteneră.


Fenomenul a atras atenția și companiei Bolt, ale cărei trotinete au devenit rapid populare în multe orașe. Eva Maria Ots, Head of Rentals Marketing la Bolt, a declarat: „Am fost surprinși și încântați să aflăm că trotinetele noastre contribuie, de asemenea, la diversificarea cântecelor mierlelor. Am primit rapoarte din Germania și Estonia, dar suntem curioși să aflăm dacă acest fenomen apare și în alte locații.”

Trotinetele Bolt, echipate cu tehnologii avansate precum GPS și ParkAssist+, au o alarmă de eroare concepută pentru a preveni vandalismul. Această alarmă se activează atunci când o trotinetă blocată este mișcată și se oprește odată ce aceasta nu mai este în mișcare. Clienții sunt îndemnați să parcheze corect trotinetele pentru a respecta regulile locale.


Bolt operează o flotă de 230.000 de trotinete în peste 250 de orașe din 25 de țări, inclusiv în 13 orașe din România. Rămâne de văzut dacă mierlele din alte regiuni vor începe să imite sunetele specifice ale trotinetelor, adăugând astfel o notă urbană neașteptată cântului lor natural.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!