Regizoarea Camelia Popa participă pentru prima dată ca jurat la Festivalul de Film de la Locarno, Elveția

Bogdan Chirea
0

Regizoarea Camelia Popa participă pentru prima dată ca jurat la Festivalul de Film de la Locarno, Elveția. 


În perioada 7-17 august, Camelia Popa va fi prezentă la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno, unde va juriza în cadrul secțiunii Europa Cinemas Label, alături de Ramiro Ledo Cordeiro (Spania), Mila Schlingemann (Olanda) și Marvin Wiechert (Germania). Secțiunea cuprinde filmele selecționate la categoriile Concorso Internazionale și Concorso Cineasti del Presente.


Camelia Popa a declarat că această invitație este o onoare și că este recunoscătoare pentru încrederea acordată. Ea a menționat că, pe lângă rolul său de regizor activ, este și managerul cinematografului Cinema Muzeul Țăranului Român, parte din rețeaua Europa Cinemas, și că rezultatele obținute în acest rol au contribuit la propunerea primită. „Este esențial pentru mine, atât ca manager de cinematograf, cât și ca regizor de film, să fiu conectată la noile tendințe cinematografice”, a adăugat Camelia.


La întoarcerea în țară, Camelia Popa va pregăti lansarea în cinematografe a celui mai recent film regizat de ea, „Ca fetele”, programat pentru 13 septembrie. Filmul, distribuit de Vertical Entertainment și susținut de Film Mania, îi are în distribuție pe Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călărașu, Tiberiu Ioana (și producător general), Lora, Alina Eremia, Emil Rengle, Marian Râlea, Cătălin Cățoiu, Mircea Andreescu, Mimi, Cezar Ouatu, Adi Gheo, Carmen Manea și Ilie Gâlea. Camelia Popa descrie filmul ca fiind o poveste frumoasă și luminoasă despre prietenie, iubire și compasiune, cu accente comice.

În cadrul festivalului de la Locarno, România este reprezentată de filmele „Opt ilustrate din lumea ideală” și „Sleep #2”, ambele regizate de Radu Jude, precum și de scurt-metrajul „Despre imposibilitatea unui omagiu”, regizat de Xandra Popescu.


De asemenea, actrița Oana Pellea va putea fi revăzută pe 12 august în rolul Marichka din filmul „Children of Men”, în cadrul unei proiecții retrospective dedicate regizorului mexican Alfonso Cuarón, care va primi premiul Lifetime Achievement Award pentru întreaga carieră.


Festivalul de Film de la Locarno, cunoscut pentru tradiția sa îndelungată, a debutat pe 23 august 1946, la Grand Hotel, cu proiecția filmului „O sole mio” de Giacomo Gentilomo. În prezent, festivalul oferă peste 450 de proiecții, dezbateri, evenimente de socializare, conferințe, concerte și expoziții de artă pe parcursul celor 10 zile de organizare. În fiecare seară, peste 8.000 de persoane se adună în Piazza Grande pentru a viziona premierele filmelor pe un ecran uriaș, creând o experiență unică pentru participanți.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!