Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României” revine la HISTORY Channel cu un nou sezon

Bogdan Chirea
0

Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României” revine cu un nou sezon începând din 22 octombrie, în fiecare marți, de la ora 21:00, la HISTORY Channel. 


Noul sezon include trei episoade de 30 de minute, în care renumitul actor Marcel Iureș explorează o serie de mistere și enigme nerezolvate din istoria României, precum asasinarea primului ministru Barbu Catargiu, povestea de iubire interzisă a cântăreței Maria Tănase și aparițiile OZN pe teritoriul României.


Fiecare episod combină interviuri cu istorici și experți, imagini spectaculoase și narațiuni captivante pentru a oferi o experiență de vizionare imersivă. Printre invitații care vor discuta despre aceste subiecte se numără politologul Stejărel Olaru, istoricul Andrei Pogăciaș și cosmonautul Dumitru Prunariu.


„«Marcel Iureș prezintă Enigmele României» este o dovadă a angajamentului nostru de a aduce conținut captivant și educativ telespectatorilor noștri din România. Această emisiune oferă o perspectivă unică asupra trecutului fascinant al României și suntem mândri să o prezentăm pe HISTORY Channel. Credem că serialul se aliniază perfect cu misiunea noastră de a oferi programe incitante și de înaltă calitate. Considerăm că «Enigmele României» vor rezona cu publicul, stârnind un interes reînnoit pentru misterele care au modelat istoria României”, a declarat Karol Bek, Senior Commercial Director și Country Manager pentru România la A+E Networks Polonia & CEE.


Marcel Iureș a împărtășit și el entuziasmul său pentru noul sezon: „A fost o mare plăcere să realizăm cel de-al doilea sezon al emisiunii «Enigmele României». Desigur, există încă multe enigme neelucidate, iar eu sunt pregătit să vă dezvălui câteva dintre ele. În aceste noi episoade, pătrundem în aspecte mai puțin cunoscute ale trecutului României, aducând la lumină povești fascinante care s-au pierdut în negura timpului. Sper că episoadele noastre vor stârni curiozitatea telespectatorilor și îi vor inspira să exploreze istoria plină de enigme a României.”


John Florescu, producătorul executiv al serialului, a adăugat: „De la lansarea emisiunii «Enigmele României» anul trecut, am fost bombardați cu sugestii din partea publicului cu privire la nenumărate mistere istorice. Fiecare episod din noul sezon este o călătorie în necunoscut, în care, pentru a captiva publicul, îmbinăm poveștile relatate de istorici și experți renumiți cu reconstituiri istorice.”


Despre Marcel Iureș


Respectatul actor de teatru și cinema, Marcel Iureș, a colaborat cu regizori americani celebri precum Brian De Palma și Francis Ford Coppola și a jucat alături de staruri de la Hollywood, precum Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, George Clooney și Brad Pitt. Filmografia sa internațională include titluri ca „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), „Misiune imposibilă” (1996), „Pacificatorul” (1997), „Războiul lui Tom Hart” (2001), „Tinerețe fără tinerețe” (2007) și „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” (2007). Printre cele mai remarcabile filme românești în care a jucat Marcel Iureș se numără „Balanța” (1992), „Faimosul Paparazzo” (1999), „Tatăl fantomă” (2011) și „Octav” (2017).


Sinopsisul episoadelor din Sezonul 2


Episodul 1: Barbu Catargiu: Cine este asasinul? (1862)

Primul prim-ministru al României Unite, Barbu Catargiu, este asasinat în plină zi în circumstanțe misterioase. Deși peste 200 de suspecți au fost interogați, ancheta a fost întreruptă brusc. A fost Colonelul Nicolae Bibescu vinovatul din umbră? Și-a îndeplinit predicția sinistră a ghicitoarei pariziene, Madame Lenormand, conform căreia Catargiu va avea o moarte violentă? 


Episodul 2: Maria Tănase – O iubire interzisă

Maria Tănase, „Pasărea Măiastră” a României, nu a fost doar o cântăreață faimoasă, ci și o figură implicată într-o poveste de dragoste interzisă cu jurnalistul francez Maurice Nègre. Împlicat în spionaj, Nègre a atras-o pe Maria într-un joc periculos de trădare și intrigă internațională. Care au fost adevăratele consecințe ale relației lor asupra carierei și vieții Mariei?


Episodul 3: OZN-uri în România

România a fost martora unor numeroase apariții OZN, inclusiv evenimente aeronautice inexplicabile. De la prima apariție OZN fotografiată în Pădurea Baciu până la mărturiile piloților militari și ale astronautului Dumitru Prunariu, episodul explorează aceste fenomene misterioase și secretul păstrat de oficialii militari și guvernamentali. Ce se întâmplă cu adevărat pe cerul României și de ce sunt aceste evenimente ascunse de ochii publicului?

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!