Studiu Storia: 71% dintre bucureșteni ar folosi mai des bicicleta dacă ar exista mai multe piste dedicate

Bogdan Chirea
0


Un studiu recent realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare a OLX, relevă că 71% dintre bucureșteni și 65% dintre locuitorii altor orașe din România ar folosi mai frecvent bicicleta dacă ar fi disponibile mai multe piste pentru biciclete. 


Conform indexului T.R.A.I., accesibil pe trai.storia.ro, cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din România sunt Sibiu, Arad, Oradea, Miercurea Ciuc și Reșița. Bucureștiul, însă, se situează pe locul 29 din 41 în acest clasament.

Indexul T.R.A.I. combină date obiective, precum cele de la Google Traffic și Google Places, cu date subiective oferite de locuitori. Un indicator esențial este frecvența pistelor pentru biciclete, cu un scor apropiat de 100 indicând o mai bună deplasare cu bicicleta.


„Bucureștiul ocupă doar locul 29 din 41 în topul orașelor cu infrastructură bine dezvoltată pentru bicicliști, având un scor de 36,2 din 100. Acest clasament evidențiază necesitatea îmbunătățirii infrastructurii pentru biciclete în capitală. E încurajator că 71% dintre bucureșteni ar folosi bicicleta mai des dacă ar exista mai multe piste, subliniind o cerere reală și o dorință puternică pentru o infrastructură mai bună”, a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager la Storia & OLX Imobiliare.


Potrivit indexului T.R.A.I., topul orașelor cu cea mai bună infrastructură pentru bicicliști este dominat de Sibiu (69,3), Arad (64,5), Oradea (61,6), Miercurea Ciuc (61,3) și Reșița (58,8). La polul opus, orașele unde locuitorii consideră că pistele pentru biciclete sunt insuficiente includ Pitești (32), Constanța (29,9) și Botoșani (29,6).


În ceea ce privește frecvența utilizării bicicletelor, 36% dintre bucureșteni și 39% dintre locuitorii altor orașe nu folosesc niciodată bicicleta pentru deplasări. Întrebați dacă ar folosi bicicleta mai des dacă ar exista mai multe piste, 71% dintre bucureșteni și 65% dintre locuitorii altor orașe au răspuns afirmativ.


Storia, platforma imobiliară a OLX, oferă anunțuri de la proprietari, agenți imobiliari și dezvoltatori. Storia sprijină utilizatorii în căutarea locuinței ideale, furnizând instrumente și informații valoroase despre piața imobiliară pentru a facilita deciziile informate. De asemenea, utilizatorii Storia pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor KIWI Finance pentru soluții de creditare.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!