“Supereroi” – Nouă Producție de Teatru Muzical cu Persoane cu Sindrom Down Lansată la București

Bogdan Chirea
0

O nouă producție de teatru muzical intitulată “Supereroi” va debuta la București, reunind persoane cu sindrom Down într-un proiect unic și inovator. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului "București 565. Conexiuni Urbane" 2024.


Începând cu 15 august 2024, Asociația Down București, în colaborare cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), va demara repetițiile pentru “Supereroi”. Aceasta reprezintă cea mai recentă producție de teatru muzical din România realizată în regim devised, aducând în prim-plan persoane cu sindrom Down.


Proiectul va implica 21 de persoane cu sindrom Down, beneficiari ai Asociației Down București, care vor explora lumea teatrului și vor contribui la crearea spectacolului muzical. Ei vor fi sprijiniți de voluntari ai FTMB. În prima fază a proiectului, participanții vor participa la ateliere de artă și terapie prin teatru, dans și arte plastice – scenografie.


Reprezentațiile finale vor avea loc pe 18 și 25 octombrie 2024, la sala de festivități a FTMB. La aceste spectacole vor fi invitați membri și susținători ai asociației, asociații partenere din țară, reprezentanți din structurile administrative (DGASPC) și școli speciale. Producția se adresează în special copiilor.


„Ne dorim să cream o tradiție și un sistem de bune practici în ceea ce privește vizibilitatea și recuperarea prin artă a persoanelor cu sindrom Down, precum și capacitarea lor în realizarea unui demers artistic cu tot ce presupune el – crearea de obiecte de recuzită și decor, repetiții, intervenții muzicale și coregrafice”, a declarat actrița Otilia Panainte, inițiatoarea proiectului.


Proiectul “Supereroi” este un pas important în integrarea și valorizarea persoanelor cu sindrom Down, oferindu-le o platformă prin care să își exprime creativitatea și să contribuie activ la scena culturală a orașului.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!