UNTOLD 2024: Festivalul de la Cluj-Napoca continuă investițiile în comunitate

Bogdan Chirea
0

Cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD a strâns peste 427.000 de participanți și 250 de artiști naționali și internaționali în cele patru zile și nopți de magie la Cluj-Napoca. 


Festivalul, care ocupă locul 3 în topul celor mai bune 100 de festivaluri din lume, a atras fani din peste 100 de țări, inclusiv din Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, dar și din țări mai îndepărtate, cum ar fi SUA, Brazilia sau Japonia. Organizatorii estimează că aproximativ 30% dintre participanți au venit din străinătate, marcând o creștere de peste 5% față de anul precedent.


Pe lângă spectacolul muzical, festivalul a adus un impact economic semnificativ comunității locale. Participanții au cheltuit în medie 750 de euro fiecare, generând o infuzie de peste 75 de milioane de euro în economia locală. Acești bani au ajutat la dezvoltarea afacerilor locale și au contribuit la bugetul public prin taxe și impozite.


UNTOLD a investit și în infrastructura Cluj-Napoca, cheltuind peste 1,3 milioane de lei pentru utilizarea spațiilor publice și contribuind la modernizarea și întreținerea acestora. Investițiile includ refacerea gazonului de pe Cluj Arena, protecția pistei de atletism și îmbunătățirea iluminatului în Parcul Central.


Festivalul continuă să susțină și inițiative sociale. Absolvenții cu nota 10 la Bacalaureat și studenții cu performanțe academice au avut acces gratuit la eveniment. De asemenea, campania de donare de sânge "Blood Network" a oferit bilete gratuite donatorilor, contribuind la salvarea a numeroase vieți.


Cu o ediție aniversară de 10 ani programată pentru 2025, organizatorii promit un eveniment și mai grandios, UNTOLD X, cu artiști de top și experiențe unice. Fanii pot deja să se înregistreze pe site-ul festivalului pentru a fi la curent cu surprizele pregătite pentru anul viitor.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!