Antena Group obține drepturile de difuzare pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2026 și 2030

Bogdan Chirea
0

Antena anunță o achiziție majoră în piața de drepturi de televizare din România: va difuza în exclusivitate următoarele două ediții ale Campionatului Mondial de Fotbal, din 2026 și 2030. Evenimentul, considerat cel mai urmărit spectacol televizat la nivel global, a atins o audiență de 5 miliarde de telespectatori în 2022, potrivit datelor Nielsen.


Antena își consolidează poziția ca lider în difuzarea de conținut sportiv premium. În prezent, postul de televiziune deține drepturile exclusive pentru meciurile naționalei României până în 2028, cursele de Formula 1 pentru următorii trei ani, și acum adaugă în portofoliu drepturile de difuzare pentru FIFA World Cup™ din 2026 și 2030.


Campionatul Mondial de Fotbal 2026 și 2030


În 2026, Antena va acoperi primul Campionat Mondial de Fotbal cu 48 de echipe și 104 meciuri, care se vor desfășura pe trei continente, în Statele Unite, Canada și Mexic. Ediția din 2030 va marca centenarul competiției, având loc în mai multe locații: Uruguay, Argentina, Paraguay, Spania, Portugalia și Maroc.


Angajamentul Antena față de telespectatori


Posturile operate de Antena în România includ Antena 1, Antena 3 CNN, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV și platforma digitală Antena Play. Acestea oferă telespectatorilor o gamă largă de programe, de la divertisment la știri și sport, menținându-se aproape de publicul său prin sloganul „AZI – Afli, Zâmbești, Iubești”.


„Antena își respectă promisiunea față de publicul român: de a livra conținut de calitate și de a crea o conexiune autentică cu telespectatorii. Cu meciurile naționalei României și transmisiunile de Formula 1, suntem încântați să aducem bucuria Campionatului Mondial de Fotbal pe ecranele din România până în 2030”, a declarat Mihai Ioniță, CEO Antena.


Pregătiri pentru FIFA World Cup™


România începe campania de calificare pentru FIFA World Cup™ 2026 pe 6 septembrie, sub conducerea selecționerului Mircea Lucescu, care revine la națională după 38 de ani. România face parte din grupa Nations League alături de Kosovo, Cipru și Lituania, cu speranța de a obține un loc la barajul pentru Cupa Mondială.


Strategia Antena pentru drepturile de difuzare


Achiziționarea drepturilor de difuzare a celor două ediții de FIFA World Cup™ reprezintă o investiție strategică pentru Antena, care își propune să continue să fie principalul furnizor de conținut sportiv de calitate în România. Această mișcare vine în contextul în care drepturile TV ale evenimentelor sportive devin tot mai valoroase și competitive.


Anunțul marchează o nouă lovitură dură pentru postul public de televiziune care, recent, și-a lansat și un post de sport, TVR SPORT. Ultimul Campionat Mondial de Fotbal, cel din Qatar, a fost transmis de TVR iar Societatea Română de Televiziune (SRTV) a plătit Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) o sumă de 9,8 milioane de euro pentru licența de transmisie în România. În total, cheltuielile TVR pentru difuzarea turneului final al Campionatului Mondial din Qatar au ajuns la aproximativ 10,2 milioane de euro.


Din vânzarea spațiului publicitar asociat Campionatului Mondial din Qatar 2022, inclusiv pentru programele conexe, Societatea Română de Televiziune a încasat aproximativ 4,641 milioane de euro. Deși această performanță comercială a generat aproape 5 milioane de euro pentru televiziunea publică, bilanțul final a înregistrat o pierdere de 5,5 milioane de euro, conform conducerii instituției, reprezentată de Dan Turturică.


Antena 1 a dat lovitura în 2023!


În 2023, drepturile TV pentru meciurile echipei naționale a României au fost deținute de Antena 1 și Prima TV, însă Antena 1 a dominat topul audiențelor. Potrivit unei analize pe segmentul național pentru perioada 1 ianuarie - 27 decembrie 2023, Antena 1 a difuzat cel mai urmărit eveniment sportiv al anului: meciul echipei naționale împotriva Elveției, de pe Arena Națională, care a ocupat prima poziție în clasamentele de audiență.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!