Bestsellerul românesc „Măștile fricii” tradus în spaniolă și publicat la Editura Omen

Bogdan Chirea
0

Romanul „Măștile fricii” de Camelia Cavadia, apărut inițial în 2016, debutează în luna aceasta pe piața editorială spaniolă, prin traducerea realizată de Alina Popescu și publicată de Editura Omen. Volumul, intitulat „Las máscaras del miedo”, a primit deja aprecieri din partea presei de specialitate, jurnalista Rebeca Yanke de la publicația El Mundo declarând că romanul este „un roman pe cât de intens, pe atât de copleșitor, care te răvășește pentru că toți am avut momente în care am trăit în întuneric.”


Autoarea Camelia Cavadia s-a arătat extrem de emoționată de această lansare internațională, considerând-o un moment important în cariera sa literară: „Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă și le mulțumesc celor care au fost lângă mine pe acest drum. Sper ca „Măștile fricii” să fie bine primită de cititorii din Spania, la fel cum a fost în România."


Un proiect literar special pentru Editura Omen


Publicarea romanului marchează o premieră și pentru Editura Omen, fiind prima carte din literatura română pe care o lansează. Fondatoarea editurii, Oana Moșniagu, a mărturisit că acest volum a fost sursa de inspirație pentru crearea proiectului editorial: „Datorită Cameliei Cavadia și acestei cărți minunate, am putut să ne scoatem măștile și să prindem aripi.”


Romanul „Măștile fricii” explorează impactul traumatic pe care abuzurile din copilărie îl pot avea asupra dezvoltării unui adult. Tema centrală a cărții este relația dintre părinți și copii, concentrându-se pe violența domestică și efectele pe termen lung ale acesteia asupra personalității și relațiilor.


Succesul românesc și impactul internațional


Cu peste 20.000 de exemplare vândute în România, „Măștile fricii” este considerat un longseller al Editurii Trei. Traducerea în spaniolă oferă șansa romanului de a ajunge la un nou public, într-o țară unde, potrivit Alinei Popescu, traducătoarea cărții, există încă un procent alarmant de copii maltratați.


„Sunt convinsă că povestea cutremurătoare a Cameliei Cavadia nu va lăsa indiferenți cititorii spanioli”, a declarat Alina Popescu, subliniind relevanța temei în contextul internațional.


Romanul „Măștile fricii” este disponibil și în format ebook și audiobook, iar lansarea sa în Spania deschide noi oportunități pentru literatura română contemporană pe piața editorială globală.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!