CNA a sancționat posturile Antena din cauza reclamelor de la Formula 1

Bogdan Chirea
0

În ședința publică din 10 septembrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele de monitorizare primite în urma sesizărilor privind inserarea spoturilor publicitare în timpul difuzării unor evenimente sportive la posturile Antena 1, Antena 3 CNN și Antena Stars. În urma constatării încălcării dispozițiilor art. 28 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, CNA a aplicat sancțiuni financiare și somații publice.


Antena 1 și Antena 3 CNN au fost amendate cu câte 10.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind inserarea de publicitate în transmisiunile sportive. În cazul Antena 1, CNA a analizat șapte rapoarte de monitorizare pentru Marele Premiu de Formula 1, difuzat în perioada mai-iulie 2024, iar pentru Antena 3 CNN, au fost monitorizate transmisiuni din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami și Marele Premiu al Austriei.


Antena Stars a primit o somație publică pentru încălcări similare în timpul Marelui Premiu al Canadei (09.06.2024), la care s-a adăugat nerespectarea regulilor privind publicitatea în timpul meciului de fotbal NK Maribor – U Craiova (25.07.2024).


Totodată, CNA a sancționat postul Realitatea Plus cu o amendă de 5.000 de lei pentru difuzarea ediției din 31 iulie 2024 a emisiunii „Culisele statului paralel”, în care au fost încălcate dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. b) și art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului. În cadrul emisiunii, au fost afișate titluri precum „Legătura lui Arafat cu afacerea Mihaelei Geoană” și „Afacerea autocarelor, cum a primit Mihaela Geoană o caravană”, fără respectarea normelor de corectitudine și imparțialitate.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!