Creșterea interesului pentru angajare în rândul tinerilor: 26.000 de conturi noi create pe eJobs.ro

Bogdan Chirea
0

Apropierea noului an universitar a adus o creștere semnificativă în numărul de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care și-au creat conturi pe platforma de recrutare eJobs.ro, cea mai mare din România. În ultima lună, 26.000 de conturi noi au fost înregistrate pe platformă, ceea ce reprezintă aproape jumătate din totalul de 57.000 de conturi nou create în această perioadă.


„Deși numărul total de aplicări din segmentul de vârstă 18-24 de ani este mai mic în comparație cu categoria 26-35 de ani, tinerii sunt cei care înregistrează cel mai mare interes pentru crearea de conturi pe platformă în ultima lună. Acești candidați tineri sunt în principal studenți sau proaspăt absolvenți, aflați la prima angajare, și sunt dornici să acumuleze experiență profesională înainte de a-și finaliza studiile,” explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Profilul candidaților tineri


Conform datelor platformei, 44,5% dintre conturile nou create aparțin tinerilor din segmentul de vârstă 18-24 de ani. Aceștia sunt urmați de candidații din grupa de vârstă 25-35 de ani, care reprezintă 13,8% dintre noii utilizatori, respectiv 7.900 de conturi. De asemenea, 4.200 de conturi noi au fost create de persoane cu vârste între 36 și 45 de ani, iar peste 3.000 de conturi au fost înregistrate de candidați cu vârsta peste 45 de ani.


„Aceste cifre arată o intenție clară de angajare în rândul tinerilor. Chiar dacă nu aplică imediat, faptul că și-au creat conturi și încep să studieze piața muncii indică interesul lor de a se angaja în viitorul apropiat”, adaugă Drăghici.


Preferințele candidaților tineri și domeniile de interes


Un procent semnificativ de 93,7% dintre tinerii candidați cu vârste sub 24 de ani au mai puțin de un an de experiență de muncă. Cei care au deja o oarecare experiență au lucrat în domenii precum vânzări, horeca, achiziții și logistică. În plus, orașele din care provin majoritatea acestor tineri sunt centre universitare mari, precum București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov.


În ceea ce privește aplicările din ultima lună, dintr-un total de 1 milion de aplicări, 315.000 au venit din partea candidaților din segmentul 18-24 de ani, în timp ce categoria 26-35 de ani a generat 370.000 de aplicări. Alte 185.000 de aplicări au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârste între 36 și 45 de ani, iar 110.000 de aplicări au venit din partea celor peste 45 de ani.


Oportunități pentru tinerii candidați și așteptări salariale


Salariile pentru tinerii cu până la doi ani de experiență profesională, care aplică pentru poziții entry-level, variază între 3.500 și 4.500 de lei net, conform comparatorului salarial Salario, dezvoltat de eJobs. În ultima lună, pe platformă au fost postate 28.000 de joburi noi, dintre care mai mult de jumătate sunt destinate candidaților entry-level. În prezent, există aproximativ 19.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care au între 0 și 2 ani de experiență pe piața muncii.


Această tendință de creștere a interesului pentru angajare în rândul tinerilor reflectă dorința acestora de a acumula experiență practică și de a-și dezvolta abilitățile profesionale, înainte de a finaliza studiile, ceea ce le va oferi un avantaj competitiv pe piața muncii în viitor.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!