Disney+ începe să limiteze partajarea conturilor cu noua funcție de Paid Sharing

Bogdan Chirea
0

Disney+ implementează noi reguli pentru a limita partajarea parolelor între abonați, marcând o schimbare semnificativă pentru utilizatorii din SUA și din alte regiuni, inclusiv România.


Noua funcție Paid Sharing permite titularilor de cont să adauge un „Membru Extra” din afara gospodăriei lor pentru o taxă suplimentară pentru planul Basic  pentru planul Premium. Această măsură face parte din eforturile continue ale Disney de a reduce partajarea conturilor, urmând planurile anunțate luna trecută într-un apel privind veniturile.


Funcția Paid Sharing este lansată în SUA, Canada, Costa Rica, Guatemala, Europa și în regiunea Asia-Pacific. Deși această opțiune oferă o alternativă mai ieftină la un abonament separat Disney+ — în special cu creșterea prețurilor, scopul este de a aduce venituri platformei. Abonații pot adăuga doar un singur Membru Extra pe cont, iar cei care fac parte dintr-un Disney Bundle sau sunt facturați prin partenerii Disney nu vor avea acces la această funcție.


Disney a precizat că aceste limitări sunt în vigoare „pentru moment”, fără a oferi indicii dacă politica se va schimba în viitor.


Iată cum arată comunicatul oficial


În această săptămână, Disney+ și-a extins programul de partajare plătită, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-și partaja abonamentul Disney+ cu un membru al familiei sau un prieten prin gestionarea dispozitivelor din cadrul unei gospodării.


Aceste funcții și capabilități sunt acum disponibile în SUA, Canada, Costa Rica, Guatemala, Europa și în regiunea Asia-Pacific, după ce au fost lansate în anumite piețe în timpul verii.


Ce este partajarea plătită și cum funcționează?


Abonamentul Disney+ este destinat să fie utilizat în cadrul Gospodăriei tale, care reprezintă un grup de dispozitive asociate cu locuința ta principală și folosite de persoanele care locuiesc acolo. Dar pentru persoanele care nu fac parte din gospodărie? Acestea vor trebui să se aboneze și să plătească propriul abonament sau să fie adăugate ca Membru Extra la contul tău, contra unei taxe lunare suplimentare, pentru a continua să se bucure de Disney+.


Cum pot adăuga pe cineva din afara gospodăriei la abonamentul meu?


Deținătorii de cont care doresc să adauge pe cineva din afara gospodăriei lor pot face acest lucru prin opțiunea Membru Extra. De exemplu, în SUA, un profil de Membru Extra va costa o taxă suplimentară de 6,99 USD pe lună pentru abonamentele Disney+ Basic și 9,99 USD pe lună pentru abonamentele Disney+ Premium. Este important de menționat că este disponibil doar un singur slot pentru Membru Extra per cont*.


* Membrul Extra nu este disponibil pentru abonații Disney Bundle sau pentru cei facturați prin partenerii Disney în acest moment.


Există o alternativă la opțiunea Membru Extra?

Ca alternativă la adăugarea unui Membru Extra, persoanele din afara gospodăriei tale pot să-și facă propriul abonament Disney+. Deținătorii de cont pot transfera un profil eligibil către un nou abonament sau către un Membru Extra pentru a păstra istoricul de vizionare și setările acelui profil. Reține că anumite profiluri – inclusiv profilurile principale (deținătorii de cont), profilurile pentru minori și cele setate în modul Junior – nu pot fi transferate.



Pot viziona Disney+ din afara gospodăriei mele?

Da, dacă ești în deplasare sau departe de casă, poți continua să vizionezi Disney+ pe dispozitivele compatibile, fie ca deținător de cont, fie ca membru al gospodăriei tale.


Dacă ești în deplasare și primești mesajul „Acest TV nu pare să facă parte din gospodăria asociată acestui cont”, poți marca opțiunea SUNT PLECAT DE ACASĂ sau poți selecta ACTUALIZEAZĂ GOSPODĂRIA dacă te-ai mutat recent și trebuie să resetezi locația gospodăriei pentru abonamentul tău Disney+. Aceste selecții vor necesita un cod unic de acces trimis pe adresa de e-mail asociată contului.


Ce alte lucruri ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o opțiune de partajare plătită pe Disney+?


Pentru mai multe detalii despre beneficiile și diferențele dintre un abonament Disney+ și opțiunea Membru Extra – inclusiv eligibilitatea, prețurile și caracteristicile planului – poți vizita Centrul de Ajutor Disney+ din regiunea ta.


Tarifele Disney+

Tarifele pentru abonamentul* Disney+ pot varia în funcție de tipul de abonament pentru care te înregistrezi: 


Abonament lunar: vizionează mii de titluri de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic cu 36,99 lei/lună.

Abonament anual: obține acces tot anul la Disney+ la 369,90 lei/an.

Membru suplimentar: o modalitate de a te bucura de Disney+ cu familia și prietenii, chiar dacă nu sunt în aceeași gospodărie, cu 17,99 lei/lună.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!