Evenimentul „Case Frumoase” la Artmark: Călătorie în jurul lumii prin artă decorativă și obiecte de colecție

Bogdan Chirea
0


Pe 1 octombrie, Casa de Licitații Artmark prezintă un nou eveniment dedicat iubitorilor de artă decorativă și colecționari: licitația „Case Frumoase”. Cu un catalog impresionant de piese ce variază de la covoare armenești și persane, stampe japoneze, până la măști africane și mobilier de epocă, evenimentul promite o călătorie stilistică fascinantă în jurul lumii.


O colecție diversă și valoroasă


Selecția de obiecte decorative aduce împreună influențe culturale din toate colțurile lumii. Printre cele mai notabile piese se numără un paravan Coromandel din laque de Chine, decorat cu pietre semi-prețioase, provenind din perioada dinastiei Qing, dar și o pereche de dulapuri cu uși pictate, posibil realizate de Nicolae Grigorescu, ce au aparținut savantului Constantin I. Istrati. Aceste piese de mobilier sunt o raritate și oferă o incursiune în relația personală dintre Grigorescu și Istrati, colecționar al operelor maestrului.


Piese din colecția Mariei Tănase


O altă atracție deosebită este reprezentată de obiectele de artă decorativă din colecția celebrei cântărețe Maria Tănase. Printre acestea se numără un recipient românesc pentru cocktail, un ceainic Biedermeier și o solifloră decorată cu motive florale, toate însoțite de documente care atestă autenticitatea și proveniența acestora din patrimoniul personal al artistei.


Accente asiatice și europene


Pentru iubitorii de artă asiatică, licitația prezintă benzi desenate japoneze (manga) istorice, din perioada Edo, și stampe de la celebrul artist Katsushika Hokusai. De asemenea, pentru cei pasionați de călătorii și stil de viață, două valize Louis Vuitton din anii ’50 sunt expuse ca piese iconice.

Istoria în artă: Legătura cu Grigorescu și Istrati


Unul dintre punctele forte ale licitației este legătura strânsă dintre Nicolae Grigorescu și savantul Constantin I. Istrati, care l-a susținut pe maestru de-a lungul carierei sale. Picturile de pe cele două dulapuri reprezintă reinterpretări ale unor opere cunoscute ale artistului, protagoniștii fiind ciobănași și țărăncuțe, teme recurente în creația lui Grigorescu. Aceste piese au o valoare inestimabilă atât pentru colecționari, cât și pentru iubitorii de istorie și artă românească.



Vizitați Galeriile Artmark

Toate aceste obiecte de colecție și opere de artă pot fi admirate în cadrul expoziției găzduite de Galeriile Artmark, deschise publicului zilnic, între orele 10:00 și 20:00, cu intrare liberă. De asemenea, licitația din 1 octombrie este deschisă pentru oricine dorește să asiste la eveniment sau să participe prin intermediul platformei Artmark Live.


O oportunitate pentru colecționari și pasionați

Evenimentul „Case Frumoase” este o șansă unică de a descoperi și achiziționa piese de artă decorative și obiecte de colecție rare, ce reflectă o varietate culturală impresionantă și o îmbinare armonioasă între trecut și prezent.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!