Fiica Națiunii - Premiera neconvențională de inspirație istorică, disponibilă pe Focus Sat

Bogdan Chirea
0

Sfârșitul lunii septembrie aduce o nouă premieră pe Focus Sat: miniseria de inspirație istorică Fiica națiunii (Dcera národa/Daughter of the Nation), o producție Canal+ Original, care va debuta pe 30 septembrie în aplicația Focus Sat. 


A doua parte va fi disponibilă pe 7 octombrie, iar cea de-a treia o săptămână mai târziu. Miniseria este regizată de cehul Matěj Chlupáček și de Cristina Groșan, o cineastă de origine româno-ungară, și promite o poveste captivantă și plină de umor despre o tânără prinsă în lupta pentru identitate națională în secolul XIX.


Povestea captivantă a lui Zdeňka Havlíčková

În secolul XIX, povestea lui Zdeňka Havlíčková, fiica scriitorului și politicianului ceh Karel Havlíček Borovský, a fost în centrul atenției publicului, devenind un simbol al luptei pentru identitate națională în Cehia. Zdeňka, interpretată de Antonie Formanová (nepoata celebrului regizor Miloš Forman), a fost crescută de parlamentari naționaliști, care au transformat-o într-un simbol național după moartea tatălui ei. Cu toate acestea, tânăra și-a dorit independență și libertate, sfidând așteptările celor din jur și luptând să trăiască după propriile reguli.


„Zdeňka era o adolescentă ca oricare alta, în viața căreia s-au amestecat o mulțime de bărbați în vârstă, care încercau să decidă de cine se putea sau nu îndrăgosti”, notează Cristina Groșan, coregizoarea serialului. Personajul principal este forțat să se conformeze deciziilor celor din jur, devenind proprietatea publică a unei națiuni, dar în același timp, ea își dorește să exploreze lumea și să-și găsească propria cale.


O producție de înaltă calitate, plină de umor și dramă

Fiica națiunii este primul serial original produs de CANAL+ în parteneriat cu Televiziunea Cehă și se remarcă prin cinematografia sa modernă, datorată talentului lui Martin Douba și Márk Györi. Scenariul semnat de Lucie Vaňková este o combinație unică de umor și dramă, care ilustrează aventurile amoroase și politice ale unei adolescente rebele, devenită simbol al trădării naționale.


Distribuția impresionantă îi include pe Jiří Langmajer, în rolul lui František Ladislav Rieger, și pe Antonie Formanová, care aduce la viață personajul Zdeňka. Serialul a fost comparat ca stil cu producții de succes precum The Great (2020-2023), Dickinson (2019-2021) și The Knick (2014-2015).


Muzica joacă, de asemenea, un rol central în crearea atmosferei unice a serialului. Cântecele moderne interpretate de cântăreți cehi talentați, precum Annabelle, Amelie Siba și Aiko, sunt acompaniate de compozițiile originale ale britanicului Simon Goff, care includ teme inspirate de celebrul compozitor Antonín Dvořák.



Descoperiți mai multe pe Focus Sat


Pentru cei pasionați de povești istorice și producții de calitate, Fiica națiunii este o recomandare de neratat. Serialul este disponibil în aplicația Focus Sat, unde utilizatorii pot accesa o vastă bibliotecă VOD cu filme și seriale europene de succes. Filmele și serialele din catalogul VOD pot fi descărcate pentru a fi vizionate offline, iar aplicația poate fi folosită pe două dispozitive simultan, de oriunde din Uniunea Europeană. Focus Sat oferă, de asemenea, o perioadă gratuită de testare de 7 zile pentru noii utilizatori.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!