Iată ce amenzi a aplicat CNA săptămâna asta: Insula Iubirii printre sancțiuni

Bogdan Chirea
0

Consiliul Național al Audiovizualului aplică sancțiuni posturilor de televiziune Antena 1, Digi 24 și Party MIX TV.


În ședința publică din 5 septembrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele de monitorizare întocmite ca urmare a sesizărilor primite și a decis aplicarea unor sancțiuni pentru nerespectarea legislației audiovizuale.


Astfel, postul Antena 1 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru ediția din 15 iulie 2024 a emisiunii „Insula iubirii”. În intervalul orar 22:03 – 22:17, s-au difuzat discuții despre un incident în care un concurent a provocat un act de cruzime asupra unor animale, ceea ce a încălcat prevederile Legii audiovizualului nr. 504/2002 privind protecția minorilor. CNA a constatat că emisiunea nu a respectat măsurile necesare pentru a preveni accesul minorilor la conținutul dăunător.


Postul Digi 24 a primit o somație publică pentru lipsa de corelare între imaginile difuzate și subiectul discutat în cadrul mai multor ediții ale știrilor din 6 august 2024, referitoare la un accident din zona parcului Pantelimon. Radiodifuzorul a încălcat dispozițiile din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, care impun o conexiune reală între subiect și materialele vizuale prezentate.


De asemenea, Party MIX TV a fost sancționat cu o somație publică pentru depășirea limitei legale de 20% pentru spoturile publicitare difuzate în intervalul orar 6:00-18:00, constatarea fiind făcută pe baza monitorizării din data de 29 mai 2024.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!