Ionuț, meșterul din curtea școlii, copilul care și-a pierdut tatăl și fratele geamăn la distanță de patru ani

Bogdan Chirea
0

Povestea lui Ionuț, un copil din Valea Danului, județul Argeș, reflectă o realitate dureroasă cu care se confruntă mulți copii din România. 


Pierderea tatălui său la vârsta de șapte ani și, ulterior, a fratelui geamăn din cauza unei pneumonii netratate la timp, a marcat profund viața lui Ionuț. Astăzi, în clasa a VI-a, Ionuț trăiește într-o familie monoparentală, cu resurse financiare extrem de limitate, alături de mama sa și bunici.


Ilina Elena, profesoara de la școala Valea Danului, descrie viața lui Ionuț ca fiind plină de suferință și lipsuri, însă școala a devenit pentru el un refugiu. În vacanțe, Ionuț își găsește alinarea ajutând la treburile din curtea școlii, unde se simte acceptat și util. Dl. Roșiu, directorul Școlii Gimnaziale Petrache Cernătescu, îl descrie pe Ionuț ca un copil pierdut de la moartea fratelui său, iar singura sa alinare este să fie la școală. Acolo, el își petrece majoritatea timpului, chiar și în afara orelor de curs.


Aceste povești de viață, cum este cea a lui Ionuț, sunt aduse în atenția publicului prin intermediul campaniei „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”, lansată de organizația Narada în colaborare cu Inditex. Campania urmărește să sprijine copiii defavorizați din România, oferindu-le acces la bunurile de bază necesare pentru a continua educația fără rușine sau marginalizare. Narada și-a propus să ajute 2500 de copii să se întoarcă la școală în toamna acestui an, fără a mai suferi din cauza lipsei unor obiecte de bază, precum haine de iarnă, încălțăminte, rechizite sau ghiozdane.


Obiectivul campaniei este de a aduna donații pentru a asigura fiecărui copil un kit complet care să includă o geacă de iarnă, încălțări noi și comode, un ghiozdan și toate rechizitele necesare pentru școală. Această inițiativă este susținută și de alte companii importante, precum Amazon, BIC România, Frisbo și Fan Courier, care s-au alăturat eforturilor de mobilizare socială pentru a evita abandonul școlar și a sprijini copii ca Ionuț în drumul lor către un viitor mai bun.


Campania invită pe toți cei care doresc să contribuie să doneze prin SMS la numărul 8864 cu textul „EDUCATIE” sau online pe descult.hartaedu.ro. Aici sunt prezentate poveștile copiilor care au nevoie de ajutor, alături de mărturiile emoționante ale cadrelor didactice care se implică în viața și educația acestor copii.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!