Marian Râlea despre filmul „Ca fetele”

Bogdan Chirea
0

Deopotrivă actor de comedie și dramă, Marian Râlea a împrumutat o sensibilitate și o dăruire aparte celor peste 100 de întâlniri teatrale și cinematografice cu publicul de toate vârstele, el marcând generații de copii și tineri cu unul dintre cele mai cunoscute și iubite personaje din România: Magi sau Magicianul care le-a făcut cunoștință celor mici cu lumea „Abracadabra” și „SuperAbracadabra”, timp de mai bine de 10 ani, pe micul ecran. Și continuă să o facă la Teatrul Național, în fiecare duminică, în „Teatrul național pentru copii Abracadabra”, proiect care a împlinit recent 23 de ani.


Din 13 septembrie, în cinematografele din toată țara, Marian Râlea va fi Mitu, soțul Celei (Adriana Trandafir) în filmul cu accente comice Ca fetele, ale cărui prime imagini pot fi văzute în trailerul producției. Distribuit de Vertical Entertainment, filmul spune povestea a trei prietene foarte bune încă din copilărie ce pornesc într-o aventură tragi-comică.


După mai bine de 42 de ani de carieră, în care îi bucură pe spectatorii de film, teatru și televiziune cu personajele interpretate în diferite registre și în povești complexe, transformate de fiecare dată în magie, Marian Râlea spune că la filmul „Ca fetele” l-au atras atât povestea și personajul său, Mitu, „un domn blând, în același timp ironic, plin de viață, cu o anumită înțelepciune, un personaj pe care îl putem întâlni în zilele noastre. 


Pentru că așa suntem noi, românii. Mai glumeți, chiar dacă necazul ne bate la ușă”, cât și distribuția și ocazia de a se reîntâlni și a juca împreună cu Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Aura Călărașu. „Cu marea, fabuloasa actriță Maia Morgenstern mă știu încă din facultate. Ca și cu Adriana Trandafir, de altfel. Pe Aura am cunoscut-o și am lucrat mai târziu. Maia este un om deosebit și un mare talent pe care și l-a spus din toată inima, în tot ce a făcut. 


Cu Adriana, cu care am jucat și în serialul „Fructul oprit” tot rol de soț-soție, am avut senzația că nici nu ne-am despărțit, deși a trecut ceva timp de la colaborarea noastră. Ne-am bucurat când ne-am văzut și de la prima repetiție am știut în ce parte să mergem și cum să ne înțelegem. Este o mare actriță și atunci este foarte simplu să lucrezi cu ea și așa devii și tu un mare actor pe lângă ea.😊”. 

Iar despre reîntâlnirea cu actrița Aura Călărașu, după filmul „Băieții buni ajung în rai”, Marian Râlea spune că „a fost o reală plăcere, Aura Călărașu este o actriță și un om cu o delicatețe și cu o sensibilitate fragilă, care vin dintr-un talent absolut extraordinar, o să vedeți și în film. A fost o bucurie să mă întâlnesc cu doamnele, ne distrăm, râdem și luăm viața așa cum e. Există și această iubire între colegi.”


Chiar și după multe experiențe cinematografice și teatrale, „Ca fetele” îi aduce marelui actor și o premieră: prima colaborare cu regizoarea Camelia Popa, despre care spune că a fost extraordinară, iar „la fimare a fost minunat, ne-am înțeles din priviri, fără să vorbim și totul a decurs cum nu se poate mai bine”.


Care este rolul lui Mitu în aventura celor trei prietene din copilărie și în ce fel ele „reușesc să facă un puzzle exemplar al vieții”, în opinia acestuia, dar și de ce povestea este cea a „unui film tandru, de care toți avem nevoie, și nu a unei comedii obișnuite”, spectatorii vor descoperi din 13 septembrie, în cinematografele din toată țara.


 Distribuit de Vertical Entertainment, produs de Casa de producție TIRAL MUSIC&FILM și susținut de Film Mania, Ca fetele îi are în distribuție pe Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călărașu, Marian Râlea, Lora, Alina Eremia, Tiberiu Ioana, Emil Rengle, Cătălin Cățoiu, Mircea Andreescu, Mimi, Cezar Ouatu, Adi Gheo, Carmen Manea și Ilie Gâlea.


Cu o coloană sonoră semnată de Vlad Isac, filmul a beneficiat de o echipă de producție din care au făcut parte Lulu de Hillerin (director de imagine), Camelia Popa și Alexandra Butnaru (producători executivi), Ovidiu Văcaru (montaj), Sorin Neagu (postprocesare sunet), Ștefan Constantinescu (scenografie), Raluca Moldoveanu (machiaj), Elena Tudor (hair), Laurențiu Cosmin Tomoroga (Line Producer), Andrei Ciobanu (making of photo), iar actorii au îmbrăcat 100 de costume, de care s-a ocupat Eli Adam.



Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!