Narada sărbătorește trei ani de HartaEdu.ro cu o expoziție de artă imersivă la Galateca

Bogdan Chirea
0

Galeria de artă Galateca din București a fost gazda unui eveniment special organizat de Narada pentru a celebra trei ani de la lansarea platformei HartaEdu.ro. Acest proiect unic în România a reușit să mapeze nevoile școlilor publice și să mobilizeze comunitățile pentru a le rezolva, având un impact semnificativ asupra educației pentru zeci de mii de elevi.


Înființată pe 5 octombrie 2021, de Ziua Educației, platforma HartaEdu a apărut ca un răspuns la nevoile acute ale școlilor din sistemul de stat românesc, care se confruntă cu o lipsă cronică de resurse și infrastructură. Cu ajutorul tehnologiei, platforma a reușit să cartografieze pe o hartă a României nevoile urgente ale școlilor, permițând organizațiilor și persoanelor din comunități să se implice în rezolvarea lor. În doar trei ani, HartaEdu a reușit să soluționeze aproape 600 de alerte, ajutând peste 100.000 de copii din întreaga țară și atrăgând donații de aproximativ 7 milioane de lei.


Un moment special marcat prin artă


Pentru a marca acest impact important în educație, Narada a organizat o expoziție de artă imersivă la Galateca, aducând împreună aproape 100 de invitați din diverse domenii – de la artă și educație, la business și antreprenoriat. Printre cei prezenți s-au numărat reprezentanți ai companiilor de renume, precum Inditex, BRD, Bergerat Monnoyeur, Amazon, Deloitte și Mastercard, care au sprijinit inițiativele Narada de-a lungul timpului.


Expoziția a fost creată pentru a oferi o experiență multisenzorială vizitatorilor, prin intermediul căreia aceștia să poată înțelege mai bine impactul pe care proiectele HartaEdu l-au avut în comunitățile defavorizate. Fiecare instalație prezentată în cadrul expoziției reprezenta un simbol al fiecărui an de HartaEdu, evidențiind rezultatele tangibile obținute prin campaniile organizației.


Unul dintre punctele centrale ale expoziției a fost campania „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”, desfășurată recent pe platforma HartaEdu, prin care Narada a strâns fonduri pentru copiii din medii vulnerabile. Expoziția a inclus o serie de fotografii realizate de Vali Bărbulescu în comunitățile sărace din România, dar și o instalație de artă creată de Irina Dragomir – o floare din lână, inițial un boboc legat cu 500 de noduri, care a înflorit cu fiecare donație primită. Această lucrare simbolizează potențialul fiecărui copil și importanța sprijinului oferit de comunitate pentru dezvoltarea sa.


Un impact semnificativ în educația românească


Raluca Jianu, președintele organizației Narada, a vorbit despre parcursul HartaEdu în acești trei ani, subliniind eforturile depuse de echipa sa pentru a activa comunitățile la nivel național și pentru a sprijini copiii să-și atingă obiectivele educaționale. „În acești trei ani de HartaEdu.ro am învățat extrem de multe lucruri. Am învățat cum să lucrăm alertă cu alertă, intervenție cu intervenție și școală cu școală, până la a ține de mână câte un copil pentru a-l sprijini în atingerea obiectivelor sale educaționale. Ne-am dorit să expunem aceste rezultate într-un fel care să ne stimuleze simțurile și să conecteze oamenii cu impactul real pe care l-am creat în comunități”, a declarat aceasta.

Narada și-a propus ca, până în 2030, să ajungă la 500.000 de copii, ajutând la îmbunătățirea educației prin intervenții punctuale și mobilizarea comunităților. Expoziția de la Galateca este doar unul dintre evenimentele planificate în această toamnă pentru a celebra reușitele HartaEdu și pentru a atrage noi susținători ai cauzei.


Un viitor dedicat educației


Publicul poate vizita expoziția imersivă de la Galateca între 17-21 septembrie, având astfel ocazia de a se conecta cu misiunea organizației și de a susține inițiativele acesteia. De asemenea, Narada plănuiește o serie de alte evenimente pentru susținătorii săi, urmând ca pe 5 octombrie, de Ziua Educației, să fie organizată o celebrare oficială a impactului platformei HartaEdu.


Aceste evenimente vin ca o reconfirmare a angajamentului Narada de a transforma educația din România printr-o colaborare activă între comunități, organizații și donatori, contribuind astfel la un viitor mai bun pentru copiii din România.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!