Patru copii pot fi ajutați să meargă la școală prin campania „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”

Bogdan Chirea
0


Într-o țară unde sărăcia și lipsurile de bază amenință să împiedice accesul la educație, Narada lansează campania „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”. Această inițiativă își propune să ajute copiii din familii defavorizate să continue studiile și să prevină abandonul școlar.


O viață marcată de lipsuri


Sorin, Samuel, Anita și Samida sunt doar patru dintre copiii care trăiesc în condiții precare în județele Brașov și Mureș. Aceștia fac parte din miile de copii care trăiesc în sărăcie extremă și se confruntă cu dificultăți în accesarea educației. Pentru acești copii, școala reprezintă un lux, iar lipsa resurselor de bază, precum un ghiozdan, rechizite sau haine adecvate, poate fi un factor decisiv în abandonul școlar.


Un gest mic, un impact mare


Prin campania „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”, Narada, în colaborare cu Inditex, își propune să reducă inegalitatea de șanse în educație. Donațiile strânse vor contribui la oferirea unui kit complet pentru un copil, care include încălțăminte, haine de iarnă, rechizite și ghiozdan, necesare pentru ca aceștia să poată continua să meargă la școală. Costul unui astfel de kit este de 600 de lei, iar până în prezent, au fost ajutați 2100 de copii, dar nevoia este mult mai mare.


Povești emoționante de supraviețuire


Un exemplu elocvent este cel al celor trei frați, Samuel (14 ani), Anita (13 ani) și Samida (10 ani), care au fost crescuți de bunica lor după ce părinții i-au abandonat. Fără acte de identitate și fără sprijin financiar, bunica lor muncește din greu pentru a-i trimite la școală, iar aceștia trăiesc într-o casă fără apă curentă sau gaze, într-o luptă constantă pentru supraviețuire.


Un alt caz este cel al lui Sorin, un băiețel de clasa a III-a, care locuiește împreună cu familia sa într-o singură cameră fără apă curentă. Deși trăiește în condiții improprii, Sorin este un copil pasionat de școală și își dorește să-și ajute familia. În lipsa rechizitelor, el și-a confecționat un bloc de desen din două foi de matematică pentru a putea realiza un proiect școlar.


Implicare pentru schimbare


Campania își propune să ajute cel puțin 2500 de copii în această toamnă, oferindu-le resursele necesare pentru a se întoarce la școală fără a simți rușine din cauza lipsurilor. Cei care doresc să sprijine această cauză pot dona 4 euro printr-un SMS la numărul 8864, cu textul EDUCATIE, sau pot contribui online pe site-ul descult.hartaedu.ro.


Prin aceste donații, copiii primesc nu doar materiale educaționale, ci și o șansă reală de a-și schimba viitorul. Narada vizitează comunități din România pentru a oferi aceste resurse și pentru a preveni abandonul școlar. La această inițiativă s-au alăturat și companii importante precum Amazon, BIC România, Frisbo și Fan Courier.


Un exercițiu de mobilizare socială


Narada își propune să aducă o schimbare reală în viețile copiilor din România, oferindu-le acces la educație și reducând marginalizarea cauzată de sărăcie. Campania „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat” este un apel la solidaritate, prin care se dorește oferirea unei șanse egale la educație pentru copiii aflați în dificultate.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!