Prima licitație de Artă Contemporană a sezonului la Casa A10 by Artmark: „Back to Art”

Bogdan Chirea
0

Casa A10 by Artmark anunță prima licitație de Artă Contemporană din noul sezon, intitulată „Back to Art”, care va avea loc joi, 26 septembrie, începând cu ora 19:00, la Palatul Cesianu-Racoviță. Expoziția lucrărilor participante este deja deschisă publicului la Galeriile Artmark, cu intrare liberă zilnic, între orele 10:00 și 20:00, până în ziua licitației.


Evenimentul aduce împreună pe simeze nume de referință ale artei contemporane românești, precum și artiști emergenți. Printre aceștia se numără Paul Baraka Marat, cunoscut pentru exprimarea sa hiperrealistă și lucrările adesea considerate provocatoare. În cadrul licitației, artistul prezintă pictura „Rolls-Royce Baraka [2024]”, care ilustrează un Isus răstignit blocând drumul unui automobil de lux. Lucrarea a fost estimată între 1.500 și 2.500 de euro.


Paul Baraka Marat a atras atenția publicului și a instituțiilor în toamna anului 2023, în urma expoziției „Nymphs & Zombies” de la Pavilionul ArtSafari, unde unele dintre creațiile sale au generat discuții în mass-media și reacții din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și a Bisericii Ortodoxe Române (BOR).


Artiști și lucrări notabile


Licitația evidențiază preocuparea artiștilor pentru temele socio-politice și istoria recentă a României. Printre operele remarcabile se numără:


„June 13th 1990 [2009]” de Zoltan Bela, o reprezentare a mineriadei din vara anului 1990.

„Masculin/Feminin [1986-1990]” de Marilena Preda-Sânc, care explorează identitatea de gen și dinamica socială.

„Scape Goat [2008]” de Mircea Suciu, singurul pictor român ale cărui lucrări au fost selectate pentru coperta revistei americane „ARTnews”.

Evenimentul aduce un omagiu și regretatului artist Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, care s-a stins din viață recent, la vârsta de 77 de ani. Puțin cunoscută publicului larg este pasiunea sa pentru pictură. În licitație se regăsește lucrarea sa „Yvonne”, evidențiind talentul său în artele vizuale. Nicu Covaci a absolvit Liceul și Institutul de Arte Plastice din Timișoara și a dedicat perioade semnificative din viața sa creației plastice.


Detalii despre participare


Expoziția este deschisă la Galeriile Artmark, situate pe strada C.A. Rosetti nr. 5, cu intrare liberă zilnic între orele 10:00 și 20:00, până pe 26 septembrie. Publicul interesat poate participa la licitație fie în sala de eveniment, fie online, prin intermediul platformei Artmark Live. Pentru participarea online, este necesară crearea unui cont pe site-ul artmark.ro. Titularii conturilor beneficiază de acces la buletinele informative ale casei de licitații și pot plasa oferte în timp real.


Despre Casa A10 by Artmark


Casa A10 by Artmark este una dintre cele mai prestigioase instituții de licitații de artă din România, promovând artiști locali și internaționali și facilitând accesul publicului la opere de artă valoroase. Prin evenimentele organizate, Artmark contribuie la dezvoltarea pieței de artă din țară și la susținerea comunității artistice.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!