Restart Energy finalizează un proiect fotovoltaic de peste 850.000 de euro pentru Mobilaiud

Bogdan Chirea
0

Restart Energy a finalizat recent construcția și instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Mobilaiud, în valoare de peste 850.000 de euro. Această investiție va fi amortizată de beneficiar în aproximativ trei ani.


Proiectul include 2.195 de panouri solare, amplasate atât la sol, cât și pe acoperișurile a două clădiri din comuna Rădești, județul Alba. Panourile acoperă o suprafață de 12.000 de metri pătrați și vor genera anual 1.130 MWh de energie, acoperind astfel aproximativ 95% din necesarul energetic al companiei Mobilaiud.


Implementarea panourilor solare va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 351 de tone pe an și deșeurile radioactive cu 3,3 kg pe an. Monitorizarea reducerii emisiilor de carbon va fi realizată prin platforma RED, dezvoltată de Restart Energy în 2021, care calculează și facilitează gestionarea amprentei de carbon pentru proiecte sustenabile.


Anton Godorogea, administratorul Mobilaiud, a declarat: „Centrala fotovoltaică instalată recent asigură aproape integral consumul energetic al companiei din surse regenerabile, economisind anual peste 200.000 de euro."


Pe de altă parte, Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy, a subliniat creșterea cererii pentru proiecte de energie verde, susținută de inițiative guvernamentale precum Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Tranziția către energia verde este esențială pentru companiile din toate industriile", a adăugat Domuța.


Restart Energy a gestionat întregul proiect, de la consultanță și proiectare, până la implementare, consolidându-și astfel poziția pe piața energiei regenerabile din România.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!