ROENEF a lansat „Caravana Eficienței Energetice” pentru promovarea soluțiilor sustenabile în clădiri

Bogdan Chirea
0

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) a anunțat lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat creșterii gradului de informare cu privire la eficiența energetică în locuințe și la beneficiile pe care aceasta le aduce din punct de vedere economic, ecologic și al sănătății. Proiectul, lansat în parteneriat cu ING Bank România, Ministerul Mediului, și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, include o serie de evenimente desfășurate în șase orașe din România.


Caravana va trece prin șase orașe din România

Evenimentele vor avea loc în orașele Iași (16-17 septembrie), Constanța (19-20 septembrie), Brașov (26-27 septembrie), Oradea (30 septembrie-1 octombrie), Cluj-Napoca (3-4 octombrie) și Timișoara (10-11 octombrie). În fiecare oraș, publicul va putea descoperi soluții moderne de eficientizare energetică prin intermediul seminarelor și atelierelor practice, susținute de experți din domeniu.


Mihai Moia, director executiv ROENEF, a subliniat importanța creșterii eficienței energetice în contextul directivelor europene, afirmând că: „Eficiența energetică nu mai este doar un concept abstract, ci un instrument viabil care reduce costurile și impactul asupra mediului. Pentru a îndeplini cerințele Directivei EPBD revizuite, rata de renovare energetică în România ar trebui să se tripleze.”


O casă demonstrativă nZEB, atracția centrală a Caravanei

Elementul central al evenimentului este o casă demonstrativă nZEB (nearly Zero Energy Building), care va fi expusă în fiecare oraș. Aceasta este un exemplu concret de cum pot fi implementate cele mai eficiente tehnologii și soluții energetice în construcții și renovări. Printre soluțiile prezentate se numără panourile fotovoltaice, sistemele de termoizolație, jaluzelele inteligente, încălzirea în pardoseală și multe altele.


Iulia Rusu, Business Strategy Lead la ING Bank România, a evidențiat angajamentul băncii pentru tranziția către o economie verde, explicând că ING susține acest demers oferind finanțări avantajoase pentru soluții ecologice, precum eco-loans pentru panouri solare, pompe de căldură și alte echipamente eficiente energetic.


Sprijin pentru creșterea eficienței energetice

Proiectul își propune să aducă laolaltă proprietarii de locuințe, dezvoltatorii imobiliari, constructorii, proiectanții, auditorii energetici și autoritățile locale, pentru a discuta despre soluții de eficiență energetică. Publicul va putea participa gratuit la evenimentele organizate, având acces la informații despre sursele de finanțare publice și private dedicate eficienței energetice.


Printre partenerii proiectului se numără companii de renume precum Daikin, Rockwool, Schneider Electric, Saint Gobain, dar și instituții precum Asociația Municipiilor din România.


Caravana ROENEF are scopul de a educa și inspira publicul să adopte soluții sustenabile pentru un viitor mai verde și eficient energetic.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!