Visual Fan finalizează proiectul fotovoltaic de 1 MWp la fabrica Saint-Gobain Rigips Turda

Bogdan Chirea
0

Divizia Allview Solar Energy a companiei Visual Fan SA a anunțat finalizarea cu succes a unui proiect fotovoltaic de 1 MWp pentru linia de fabricație nr. 1 de la fabrica Saint-Gobain Rigips Turda. Centrala fotovoltaică a fost construită și conectată în doar 8 săptămâni, demonstrând eficiența și profesionalismul echipei Visual Fan.


Proiectul Full EPC a inclus toate etapele, de la inginerie, proiectare și achiziție, până la montaj și punerea în funcțiune. Pe o suprafață de aproape 7.000 mp, au fost instalate 1.725 de panouri fotovoltaice Jinko Tiger Neo Tier 1, alături de invertoare Growatt. Toată energia generată va fi folosită pentru autoconsum, contribuind la reducerea amprentei de carbon a fabricii și promovarea sustenabilității energetice.


Finanțat prin PNRR și programul „Fondul de Carbon” al Saint-Gobain, proiectul va produce anual aproximativ 1201 MWh de energie electrică, având un impact semnificativ asupra reducerii emisiilor de carbon.


Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA, a subliniat importanța acestui proiect în tranziția României către energiile regenerabile, iar Marius Rus, Director Operațiuni Industriale Saint-Gobain, a evidențiat contribuția investiției la obiectivul companiei de a atinge „zero emisii nete de carbon până în 2050”.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!