Bolt accelerează electrificarea prin lansarea unei flote de vehicule Tesla în România

Bogdan Chirea
0

Bolt, operator global de mobilitate partajată, a anunțat accelerarea strategiei sale de electrificare prin lansarea unei noi flote formate din vehicule complet electrice. 


În cadrul acestui program, compania va cofinanța un număr inițial de 50 de vehicule Tesla pentru categoria „Confort Electric”, în parteneriat cu operatori locali de flote, și are planuri de extindere semnificativă în 2025.


Decizia vine ca urmare a unui sondaj amplu desfășurat printre șoferi, care a relevat că doar 2 din 10 șoferi fără un vehicul electric plănuiesc să facă tranziția în următorii doi ani. Principalele obstacole identificate sunt costul ridicat al achiziției și accesul limitat la încărcare rapidă în rețelele publice.


Adrian Zodie, General Manager Bolt România, a declarat: „Bolt se angajează să-și mărească portofoliul de vehicule electrice la nivel local și european, ca parte a unei investiții pe termen lung în tranziția către vehicule cu emisii zero. 


Sondajele noastre arată că tranziția este dificilă atât pentru șoferii independenți, cât și pentru proprietarii de flote. Acest parteneriat este un prim pas pentru accelerarea electrificării în regiunile cheie. Feedback-ul pozitiv primit din piețele unde am lansat inițiative similare ne oferă încredere că putem extinde programul până în 2025.”


Inițiativa face parte dintr-un plan mai amplu de extindere a flotelor electrice în orașe din Europa, precum Varșovia, Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Stockholm și Tallinn. În București, compania va introduce modelele Tesla Model Y și Model 3 pentru utilizatorii categoriei „Confort Electric”.


Bolt și-a asumat un angajament de a deveni o companie cu emisii zero până în 2040. Serviciile „Green” și „Electric” ale companiei, care includ vehicule electrice și hibride, sunt deja disponibile în peste 70 de orașe din Europa și Africa.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!