Cannabis ar putea fi reîncadrat ca un drog mai puțin periculos: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Bogdan Chirea
0

Cannabisul, cunoscut și sub numele de marijuana, a parcurs un drum lung către legitimare în Statele Unite și ar putea atinge un nou reper important: reîncadrarea sa ca drog mai puțin periculos. Acest proces, cunoscut sub denumirea de "rescheduling" (reîncadrare), ar putea relaxa anumite restricții la nivel federal.


În prezent, cannabisul este clasificat ca drog de tip Schedule I în conformitate cu Legea Substanțelor Controlate, alături de heroină și LSD, ceea ce înseamnă că are un potențial ridicat de abuz și nu are o utilizare medicinală acceptată. Cu toate acestea, Departamentul de Justiție al SUA examinează posibilitatea de a muta marijuana în categoria Schedule III, ceea ce ar reduce restricțiile.


Iată cinci aspecte esențiale pe care trebuie să le știi despre posibilitatea reîncadrării cannabisului:


1. Nu te aștepta la schimbări majore pentru consumatori

Dacă rescheduling-ul are loc, cannabisul ar fi în continuare reglementat într-o anumită măsură. Conform Dr. Staci Gruber, profesor asociat de psihiatrie la Harvard Medical School, deși rescheduling-ul va avea implicații semnificative în ceea ce privește taxele și cercetarea, este puțin probabil să schimbe prea multe pentru consumatorii obișnuiți.


„Rescheduling nu înseamnă descheduling (eliminarea din lista substanțelor controlate)”, a subliniat Gruber. De exemplu, nu vei putea cumpăra cannabis ca substanță de tip Schedule III de la un magazin obișnuit.


2. Fă-ți temele înainte de a achiziționa produse

Gruber sugerează că trebuie să fii sincer cu tine însuți în legătură cu ceea ce dorești să obții de la utilizarea cannabisului. Indiferent dacă îl folosești pentru scopuri medicale, recreative sau un mix între cele două, alegerea produsului corect este esențială pentru o experiență pozitivă.


„Este important să știi ce vrei să obții cu cannabisul înainte de a cumpăra ceva,” a spus ea. Alegerea corectă poate afecta beneficiile clinice sau efectele secundare pe care le vei simți.


3. Fii precaut cu produsele pe care le cumperi


Atunci când cumperi produse pe bază de cannabis, este important să verifici exact ce conțin. Gruber recomandă să ceri certificate de analiză (COA) pentru a confirma ingredientele din produs și cantitățile acestora.


Analizele independente efectuate în laboratoare sunt cele mai sigure și oferă transparență în privința calității produselor.


4. Vârsta contează

Vârsta este un factor important în modul în care cannabisul poate afecta corpul. Gruber subliniază că adolescenții și tinerii adulți sunt mai expuși riscurilor, deoarece creierul lor este încă în dezvoltare. În schimb, adulții în vârstă, cu un metabolism mai lent, pot fi mai sensibili la produsele pe bază de canabinoizi.


„Mulți adulți beneficiază de utilizarea canabinoizilor, dar este important să fii conștient de posibilele riscuri pentru sănătate, indiferent de vârstă,” a adăugat ea.


5. Cunoaște-ți propriul corp și istoricul medical


Reacțiile la cannabis diferă de la o persoană la alta, în funcție de factori precum compoziția produsului, modul de administrare, vârsta, metabolismul și istoricul medical. Gruber atrage atenția asupra potențialelor interacțiuni între cannabis și alte medicamente convenționale, în special când vine vorba de utilizarea orală a CBD.


„Este important să fii atent la interacțiunile medicamentoase, deoarece CBD poate modifica nivelurile altor medicamente în sânge,” a explicat ea.


În concluzie, reîncadrarea cannabisului ca drog mai puțin periculos ar putea avea implicații la nivel de industrie și cercetare, dar efectele asupra consumatorilor vor fi limitate. Aceste cinci sfaturi te pot ajuta să navighezi mai bine schimbările viitoare legate de cannabis și să faci alegeri informate.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!