Ce hotărâri a luat CNA săptămâna asta

Bogdan Chirea
0

În ședința publică din 9 octombrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat sesizările primite în legătură cu modul în care televiziunile au prezentat ancheta privind morțile suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București. 


Posturile Antena 3 CNN, B1 TV, Digi 24, Euronews, Prima News, Realitatea Plus și România TV au fost monitorizate, iar CNA a constatat încălcări ale Codului de reglementare a conținutului audiovizual, sancționând următoarele posturi:


  • România TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru titluri afișate în emisiuni de știri și dezbateri din 8, 10 și 11 august 2024, precum „România TV a avut dreptate, medicii omorau pacienții la ATI” și „Doctorii care ucideau intenționat și mafia pompelor funebre.”

  • Realitatea Plus a primit o amendă de 5.000 de lei pentru emisiunile din 8 și 9 august 2024, unde titluri precum „Doctorițele criminale află dacă vor fi arestate” și „Asasinele în halate albe” au încălcat reglementările CNA.


Posturile B1 TV și Prima News au primit atenționări scrise pentru neconformarea cu prevederile Codului audiovizualului, în special cu privire la afișarea titlurilor care nu reflectă corect esența faptelor prezentate.


CNA a decis, de asemenea, să sesizeze Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pentru analiza conținutului unor site-uri suspecte de încălcări audiovizuale, cum ar fi rds.live și un site-clonă al RFI România, care publică informații înșelătoare. RDS.LIVE este un portal ce oferă streaming live pentru mai multe posturi de televiziune din România fără a avea licență sau drepturi în acest sens. 


Alte sancțiuni includ somații publice pentru posturile Kapital TV și Sport Total FM din Focșani, pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la mențiunea „Reluare” și promovarea jocurilor de noroc fără protecția adecvată a minorilor.


Tot în cadrul ședinței din 8 octombrie 2024, CNA a aprobat acordarea licențelor audiovizuale pentru M PLUS TV NEAMȚ și M PLUS TV IAȘI, două noi posturi de televiziune. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!