CNA aplică sancțiuni pentru încălcarea legislației audiovizuale: TVR 3, Sens TV și Telestar 1 somate public

Bogdan Chirea
0

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aplicat mai multe sancțiuni pentru nerespectarea legislației audiovizuale, în urma ședinței publice din 22 octombrie 2024. 


În cadrul acestei ședințe, au fost analizate rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite. Iată sancțiunile aplicate:


  • TVR 3 a primit o somație publică pentru ediția emisiunii „Se întâmplă acum” din 21 iunie 2024, moderată de Tudor Barbu, care l-a avut invitat pe Călin Georgescu. CNA a constatat că emisiunea a încălcat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și ale articolului 64 alineatul (1) litera a) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.


  • Sens TV a fost somat public pentru ediția emisiunii „Matinal pe roți” din 14 iunie 2024, care a încălcat prevederile articolului 29 alineatul (1) litera a) din Legea audiovizualului, prin difuzarea unor titrări pe ecran, precum „Muncă în echipă și profesionalism la Ada Dental Center” și „Dental Smile Design oferă zâmbetul perfect”, fără o distincție clară între conținut editorial și publicitate, încălcând astfel regulile privind comunicările comerciale audiovizuale.


  • Telestar 1 a fost sancționat cu somație publică pentru emisiunea „100 Giorni da Leoni / 100 zile mari” din 15 iunie 2024. CNA a concluzionat că radiodifuzorul nu a respectat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului, precum și cele ale articolului 64 alineatul (1) litera a) și articolului 83 din Codul audiovizualului, care impun respectarea normelor lingvistice stabilite de Academia Română.


Deciziile CNA subliniază importanța respectării normelor legale privind informarea obiectivă a publicului și distincția clară între fapte și opinii, astfel încât să fie garantată corectitudinea și claritatea în prezentarea conținutului audiovizual. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!