CNA sancționează Antena 3 CNN și Național 24 Plus pentru nereguli în difuzarea de știri

Bogdan Chirea
0

În ședința publică din 16 octombrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat mai multe rapoarte de monitorizare întocmite în urma sesizărilor primite și a decis să aplice sancțiuni pentru posturile de televiziune Antena 3 CNN și Național 24 Plus.


Antena 3 CNN amendată cu 10.000 de lei

Antena 3 CNN a fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei pentru difuzarea unei știri intitulate „Lacul Lebedelor ajunge în Delta Dunării. Spectacol de excepție pentru turiști”, în cadrul emisiunii informative „Știri” din data de 30 iunie 2024. CNA a constatat că postul nu a respectat prevederile Legii audiovizualului nr. 504/2002, în special articolul 29, care stipulează că toate comunicările comerciale audiovizuale trebuie să fie ușor identificabile, interzicându-se publicitatea mascată.


Somații publice pentru încălcări suplimentare la Antena 3 CNN

Postul Antena 3 CNN a primit și două somații publice. Prima somație a vizat ediția din 30 iunie 2024 a emisiunii „Descoperiți”, unde titlurile afișate nu au respectat articolele din Codul de reglementare a conținutului audiovizual referitoare la corectitudinea informațiilor și conexiunea reală dintre comentariu și imaginile difuzate.


A doua somație publică a fost aplicată pentru „Ediția Specială” din 18 iunie 2024, în care CNA a constatat că nu s-a respectat principiul „audiatur et altera pars”, care presupune oferirea posibilității celor acuzați să-și exprime punctul de vedere în aceeași emisiune.


Național 24 Plus, sancționat cu somație publică


Postul Național 24 Plus a fost sancționat cu o somație publică pentru nerespectarea aceleiași prevederi din Legea audiovizualului, articolul 29, în cadrul emisiunii „Descoperă un nou mod de viață”, difuzată pe 15 iunie 2024. CNA a stabilit că postul nu a identificat corespunzător comunicările comerciale, încălcând regulile privind transparența în publicitatea audiovizuală.


Aceste sancțiuni subliniază necesitatea respectării stricte a reglementărilor în domeniul audiovizualului pentru a asigura corectitudinea și imparțialitatea informațiilor prezentate publicului.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!