CNA sancționează postul Global News cu o amendă de 50.000 de lei și emite patru somații publice pentru România TV

Bogdan Chirea
0

În cadrul ședinței publice din 23 octombrie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis sancționarea postului Global News cu o amendă de 50.000 de lei, ca urmare a difuzării emisiunii „La hartă” pe 19 iulie 2024. 


CNA a constatat încălcarea prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002 și a Codului de reglementare a conținutului audiovizual, referitoare la obiectivitatea informării și distincția între fapte și opinii. În cadrul emisiunii, moderatorul Eugen Popescu a făcut o serie de afirmații controversate despre președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și politicile europene.


Pe lângă amenda aplicată postului Global News, CNA a emis și patru somații publice pentru România TV, pentru multiple încălcări ale Codului de reglementare a conținutului audiovizual în diferite emisiuni difuzate în perioada iunie-iulie 2024. 


Printre emisiunile vizate se numără „Știrile România TV”, „România Alege” și „România te vede”, care au fost sancționate pentru titluri defăimătoare și referințe peiorative la adresa unor categorii sociale. 


Consiliul a reamintit posturilor media obligația de a respecta imparțialitatea și echilibrul în informarea publicului, precum și necesitatea prezentării corecte a informațiilor pentru a favoriza libera formare a opiniilor. 

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!