Consiliul Concurenţei dezbate angajamentele Mega Image pentru preluarea Profi

Bogdan Chirea
0

Consiliul Concurenţei a lansat o dezbatere publică pe marginea angajamentelor structurale propuse de Delhaize "The Lion" Nederland B.V. (Mega Image) în contextul preluării Profi Rom Food S.R.L., pentru a aborda îngrijorările concurenţiale identificate pe piaţa de retail alimentar din România.


În urma analizei autorităţii, s-a constatat că această tranzacţie ar putea întări semnificativ poziţia Mega Image pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare în anumite localităţi, limitând astfel opţiunile consumatorilor.


Pentru a preveni această situaţie, Mega Image propune cesionarea a 87 de magazine din 44 de localităţi, printre care Timişoara, Oradea, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca şi Ploieşti. De asemenea, compania s-a angajat să nu revină pe piaţa magazinelor cesionate pentru o perioadă de 10 ani.


Totodată, Mega Image a prezentat un set de reguli clare pentru listarea şi delistarea furnizorilor, aplicabile atât pentru produsele alimentare, cât şi pentru cele non-alimentare.


Publicul poate trimite observaţii referitoare la angajamentele propuse până la 4 noiembrie 2024, prin e-mail la bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la adresa Consiliului Concurenţei din Bucureşti. Angajamentele complete sunt disponibile pe site-ul Consiliului Concurenţei.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!