Continuă procesul de defăimare împotriva Netflix legat de "Baby Reindeer"

Bogdan Chirea
0

O femeie din Scoția, acuzată de hărțuirea creatorului și starului din „Baby Reindeer”, Richard Gadd, poate continua procesul de defăimare împotriva Netflix, după ce un judecător federal din California a refuzat să respingă toate acuzațiile.


Într-o decizie publicată vineri, judecătorul R. Gary Klausner a scris că „Baby Reindeer” „pare să se prezinte ca fiind un fapt” mai degrabă decât o opinie a lui Gadd, afirmând la începutul show-ului că „aceasta este o poveste adevărată.” Klausner a menționat, de asemenea, că, deși „acțiunile presupuse ale lui Harvey sunt reprobabile,” diferențele dintre cum au fost prezentate în show „ar putea produce un efect diferit asupra minții unui spectator.”


Netflix a declarat anterior că intenționează să apere cazul „cu tărie” și că susține dreptul lui Richard Gadd de a-și spune povestea.


În miniseria premiată cu Emmy, Gadd spune o „poveste adevărată” despre cum a fost hărțuit de o femeie care l-a bombardat cu peste 40.000 de e-mailuri și sute de ore de mesaje vocale. Harvey, identificată rapid de utilizatorii online drept „Martha Scott”, a intentat proces în iunie, solicitând un proces cu jurați și despăgubiri de 170 de milioane de dolari.


Gadd a declarat pentru The Guardian că povestea este „foarte emoțional adevărată,” dar a cerut spectatorilor să nu încerce să identifice personajele reale implicate, solicitare care a fost ignorată. Harvey susține că există „diferențe semnificative” între ea și personajul Martha, inclusiv faptul că nu este un „criminal condamnat de două ori” și nu a petrecut „cinci ani în închisoare pentru hărțuire.”


Judecătorul Klausner a respins argumentul Netflix că aceste detalii erau „substanțial adevărate,” afirmând că există „diferențe majore între hărțuire și condamnarea pentru hărțuire într-un tribunal” și între „atingerea neadecvată și agresiunea sexuală.”


Procesul va continua pentru acuzațiile de defăimare și provocare intenționată de suferință emoțională, dar judecătorul a respins alte acuzații, inclusiv neglijența și cererea de despăgubiri punitive.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!