Efectul clickbait: CNA dezminte afirmații false ale unui website de sport, preluate în masă

Bogdan Chirea
0


O știre falsă preluată masiv de multe alte publicații online a fost dezmințită de membrii CNA. Astfel, site-ul de sport Golazo a scris ieri că cei de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) au primit o plângere cu privire la modul în care comentatorul unui meci din Liga a 2-a a pronunțat numele clubului FK Csikszereda Miercurea Ciuc. 


Fără a verifica informația, jurnaliștii au scris că plângerea a fost depusă de o persoană care susținea că numele echipei ar trebui să fie rostit exclusiv „FK Csikszereda”, fără menționarea orașului în română.


Știrea a fost ulterior preluată și de alte site-uri precum Gazeta Sporturilor sau Evenimentul Zilei, printre atlele. Drept urmare cei de la CNA au intervenit cu o dezmințire:

CNA nu a primit și în consecință nici nu a dezbătut nicio plângere referitoare la clubul de fotbal „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”.


Astfel, în articolele mentionate se afirmă în mod eronat că la CNA s-ar fi primit o plângere cu privire la modul în care comentatorul unui meci din Liga a 2-a a rostit numele clubului Asociația Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc. De asemenea, în cuprinsul articolelor se mai afirmă că CNA, fiind obligat de lege să analizeze această reclamație, a dezbătut cazul și a considerat în final că nu s-a produs nicio eroare în timpul comentării partidei, din moment ce „Csikszereda” reprezintă numele în limba maghiară al localității Miercurea Ciuc. 


CNA dezminte în mod categoric afirmațiile apărute în mass-media online pe acest subiect.

În urma comunicatului CNA cei de la Golazo au revenit și ei cu scuze publice.

Precizările redacției GOLAZO.ro

Informația ne-a fost furnizată chiar de către comentatorul TV în cauză, într-un dialog direct cu un jurnalist din redacția noastră. 


Sub rugămintea de a-i păstra numele confidențial, ceea ce vom respecta până la capăt, comentatorul ne-a relatat despre sesizarea de la CNA, inclusiv cu detalii despre momentul în care ar fi fost audiat de către membri ai Comisiei. 


Am greșit că nu am verificat informația și la CNA. Este limpede că a fost o eroare de judecată a redacției noastre, pentru care le cerem scuze cititorilor și instituției în cauză.


Ne asumăm greșeala și vom adăuga proceduri suplimentare de verificare și validare a informațiilor înainte de publicare, indiferent de sursa lor.  

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!