Marcel Iureș prezintă Enigmele României: Sezonul 2 debutează cu primul asasinat politic din România modernă

Bogdan Chirea
0

Pe 22 octombrie, HISTORY Channel lansează al doilea sezon al seriei-documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României”. Cele trei episoade ale noului sezon explorează mistere și enigme nerezolvate din istoria țării, primul episod fiind dedicat primului asasinat politic din România modernă.


Marcel Iureș (73 de ani) revine ca gazdă a documentarului și aduce în discuție uciderea lui Barbu Catargiu, primul prim-ministru al României, care a fost asasinat în 1862, la doar cinci luni după preluarea mandatului. Catargiu, un boier conservator, a fost împușcat în plină zi, în circumstanțe care nu au fost niciodată complet elucidate.


Asasinatul a avut loc în iunie 1862, când Catargiu, părăsind o dezbatere din Parlament, a fost împușcat mortal în timp ce trecea cu trăsura pe sub clopotnița din Dealul Mitropoliei din București. Deși poliția a arestat și interogat peste 200 de suspecți, investigația a fost oprită de domnitorul Alexandru-Ioan Cuza, iar misterul a rămas nerezolvat.

Noul episod include interviuri cu istorici și experți care explorează detaliile acestui eveniment istoric tulburător. Seria continuă pe 29 octombrie, cu un episod dedicat aparițiilor OZN pe teritoriul românesc, și se încheie pe 5 noiembrie, cu un episod despre iubirea interzisă a cântăreței Maria Tănase.



Sezonul 2 vine la un an după lansarea primului sezon, care a explorat subiecte fascinante precum jaful de la Muzeul Brukenthal și moartea lui Mihai Eminescu.



Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!