Moov Leasing își majorează capitalul social cu 5 milioane de euro, evaluarea companiei ajungând la 50 de milioane de euro

Bogdan Chirea
0

Moov Leasing, companie de leasing operațional din România care se concentrează pe nevoile clienților individuali și ale micilor afaceri, a anunțat o creștere semnificativă a capitalului social. 


Această mișcare vine prin vânzarea a 10% din părțile sociale pentru suma de 5 milioane de euro, ceea ce aduce evaluarea totală a companiei la 50 de milioane de euro. Tranzacția este susținută de investitorii existenți și se preconizează că va duce capitalurile proprii la 15 milioane de euro până la sfârșitul anului 2024, la doar un an și jumătate de la lansarea companiei.


Servicii dedicate IMM-urilor și persoanelor fizice

Moov Leasing se adresează întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), persoanelor fizice autorizate (PFA) și persoanelor fizice, oferind soluții flexibile și accesibile de leasing operațional. Compania se diferențiază prin procese complet automatizate, flexibilitate în personalizarea soluțiilor și o experiență digitalizată pentru clienți. Printre serviciile oferite se numără asigurări, taxe, întreținere, asistență rutieră și multe altele.


Conform raportului financiar de la sfârșitul lunii septembrie, Moov Leasing a înregistrat un total al activelor de 435 milioane de euro, venituri de 106 milioane de euro și un profit net de 25 milioane de euro. Până la data de 30 septembrie 2024, flota companiei număra 642 de autoturisme, utilizate de peste 500 de clienți.


Extinderea serviciilor și dezvoltarea tehnologică

În primele nouă luni din 2024, Moov Leasing a primit peste 17.000 de cereri de leasing operațional, dintre care 900 au fost aprobate și 420 s-au concretizat în livrări de vehicule. Creșterea capitalului social cu 5 milioane de euro va sprijini extinderea serviciilor și dezvoltarea tehnologică, permițând companiei să ofere soluții accesibile unei baze mai largi de clienți.


„Creșterea capitalului ne va permite să susținem expansiunea și să oferim soluții de leasing operațional accesibile, consolidându-ne poziția pe piață și pregătindu-ne pentru o creștere sustenabilă în anii următori”, a declarat Mircea Dihel, Managing Partner al Moov Leasing.


Moov Leasing este o platformă digitală all-in-one, fondată de Bogdan Speteanu și Mircea Dihel, care oferă pachete de leasing operațional flexibile și personalizate. Clienții pot alege durata contractului și serviciile dorite, având opțiunea de a achiziționa vehiculul sau de a renunța la contract fără constrângeri financiare pe termen lung. În prezent, compania are în acționariat și fondatorii International Alexander Holding, care dețin 25% din acțiuni.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!