Plata amenzilor de către X către banca greșită amână decizia Curții Supreme din Brazilia privind reluarea serviciilor

Bogdan Chirea
0

Curtea Supremă din Brazilia a declarat vineri că avocații platformei de social media X (fostul Twitter) nu au plătit amenzile restante către banca corectă, amânând astfel decizia privind reluarea serviciilor companiei în Brazilia.


Plata amenzilor, pe care avocații X au susținut că au efectuat-o corect, este ultima măsură cerută de instanță pentru a permite companiei să-și reia operațiunile în Brazilia. Platforma X este suspendată din Brazilia din luna august, după ce nu a respectat ordinele instanței referitoare la moderarea discursului instigator la ură și nu a numit un reprezentant legal în țară, așa cum prevede legea.


Vineri dimineață, X, deținută de miliardarul Elon Musk, a depus o nouă cerere pentru a relua serviciile în Brazilia, argumentând că a plătit toate amenzile restante.


În răspunsul său la cerere, judecătorul Curții Supreme, Alexandre de Moraes, a solicitat ca plata să fie transferată către banca corectă. De asemenea, acesta a decis că, odată ce situația amenzilor va fi rezolvată, Procurorul General al Braziliei își va exprima opinia cu privire la cererile recente depuse de echipa juridică a X, care caută să restabilească platforma în țară.


După decizia lui Moraes, avocații X au cerut din nou Curții autorizația de a relua operațiunile, negând că amenzile ar fi fost plătite în contul greșit și afirmând că nu văd necesitatea consultării Procurorului General înainte de ridicarea interdicției. După ce compania a început să se conformeze ordinelor instanței în ultimele săptămâni, inclusiv blocând anumite conturi aflate sub investigație, X a solicitat pe 26 septembrie permisiunea de a relua activitatea în Brazilia.


Cu toate acestea, Moraes a decis că X trebuie să plătească încă peste 5 milioane de dolari în amenzi restante înainte ca suspendarea să fie ridicată.


Vineri, avocații X au informat Curtea Supremă că au plătit 28,6 milioane de reali (5,24 milioane de dolari) în amenzi, conform unui document consultat de Reuters.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!