Samsung își propune zero emisii de carbon până în 2050

Bogdan Chirea
0

Samsung Electronics își desfășoară activitatea în conformitate cu o strategia de mediu ambițioasă, care include angajamentul de a atinge zero emisii de carbon la nivelul întregii întreprinderi până în anul 2050.


Compania intenționează să utilizeze o proporție mai mare de energie regenerabilă și să investească în noi tehnologii pentru a crea produse eficiente din punct de vedere energetic, a îmbunătăți reutilizarea apei și a dezvolta tehnologia de captare a carbonului.


Primul val de schimbări se concentrează asupra electronicelor de consum, cum ar fi telefoanele inteligente, cu obiectivul de a atinge zero emisii (domeniul de aplicare I și II) până în 2030. În următoarele două decenii, Samsung va implementa tehnologii ecologice în divizia Device Solutions, care include semiconductori și produse de memorie. 


Primele rezultate ale acestei strategii au fost deja vizibile: datorită noilor instalații de tratare a gazelor de proces și utilizării sistemelor de recuperare a căldurii reziduale în urma utilizării gazului natural lichid (GNL), divizia Device Solutions a reușit să reducă emisiile cu 11,6% față de 2022.


Divizia Device eXperience din cadrul Samsung se concentrează și pe gestionarea deșeurilor electronice. Până în 2030, strategia globală de mediu va extinde programul de colectare a deșeurilor electronice de la 50 la 180 de țări. Se estimează că, între 2009 și 2030, vor fi colectate 10 milioane de tone de deșeuri electronice, iar până în 2050, această cifră va ajunge la 25 de milioane de tone. În 2023, programul de colectare al Samsung va fi extins în peste 70 de țări.


„Eco” de la ecologie și economie


Samsung Memory promovează practici ecologice printre consumatori. Aceste inițiative nu sunt doar benefice pentru mediu, ci și pentru utilizatori. De exemplu, înlocuirea unui hard disk într-un computer este mai economică decât achiziționarea unei noi unități. 


Noile SSD-uri Samsung, precum Samsung 990 EVO, oferă nu doar un nivel superior de stocare, ci și o accelerare a performanței computerului datorită vitezelor de citire de până la 5000 MB/s și vitezelor de scriere de până la 4200 MB/s. Reînnoirea unui computer nu necesită o investiție mare și contribuie semnificativ la reducerea cantității de deșeuri electronice.


Utilizarea SSD-urilor externe pentru stocarea fișierelor și amintirilor personale, în locul soluțiilor cloud, poate aduce economii și o securitate mai mare. Potrivit factorului de emisie al rețelei din SUA, fiecare 100 GB stocați în cloud generează 200 kg de CO2 pe an. Această abordare subliniază angajamentul Samsung de a promova soluții mai sustenabile și eficiente din punct de vedere al resurselor.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!