Sezonul 4 "Care pe care" debutează la TVR 1

Bogdan Chirea
0

Pasionații de limba română și corectitudinea gramaticală sunt așteptați cu nerăbdare la debutul celui de-al patrulea sezon al emisiunii „Care pe care”. Începând cu 5 octombrie, TVR 1 difuzează noi ediții ale emisiunii-concurs, dedicată exclusiv limbii române, în fiecare weekend, sâmbăta și duminica de la ora 16.00.


Entuziasm în rândul elevilor din București

Un număr impresionant de elevi din clasa a VI-a A de la Școala Gimnazială "Titu Maiorescu" din București s-au înscris la concurs, inspirați de profesorul lor de română, Constantin Ion. Aceștia sunt printre primii concurenți care vor face față provocărilor din cadrul emisiunii. Competiția le va oferi ocazia de a-și testa cunoștințele și de a învăța din greșelile lingvistice comune, în timp ce încearcă să corecteze dezacorduri, pleonasme și barbarisme.


Concurenți diverși în lupta pentru corectitudine lingvistică

Primul episod al sezonului aduce în competiție patru concurenți: un profesor de engleză din Oradea, o tânără scriitoare din Brașov și doi bucureșteni – un inginer software și un tehnician de telecomunicații. Fiecare își va demonstra cunoștințele într-o serie de cinci runde, în cadrul cărora vor corecta greșeli și vor răspunde la întrebări legate de expresii și proverbe românești.


Format interactiv și distractiv

Una dintre atracțiile principale ale show-ului este secțiunea „Vânătoarea de greșeli”, în care actorul Marius Florea Vizante, interpretându-l pe personajul simpatic Dorin zidaru´, le pune concurenților la dispoziție texte pline de greșeli pe care aceștia trebuie să le corecteze. Publicul de acasă este încurajat să participe și el, învățând din greșelile frecvente ale limbii române.


Premii și învățături pentru telespectatori și concurenți

Pe lângă provocările lingvistice, „Care pe care” oferă și premii tentante. Câștigătorii fiecărei ediții primesc ediții actualizate ale DOOM și DEX, oferite de Editura Univers Enciclopedic, dar și premii în bani. Emisiunea se bucură de sprijinul specialiștilor de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, asigurând o abordare corectă și educativă.


Un format 100% românesc

„Care pe care” este singura emisiune-concurs din România dedicată exclusiv limbii române, având un format original. Show-ul continuă să fie un succes, oferind ocazia de a explora și de a învăța mai multe despre bogăția lingvistică a limbii noastre, într-un mod captivant și educativ.


Nu ratați prima ediție a sezonului 4, sâmbătă, 5 octombrie, la ora 16.00, la TVR 1, și descoperiți cine va câștiga lupta pentru limba română corectă!


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!