Topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă în 2024: București, Ilfov, Cluj și Iași în frunte

Bogdan Chirea
0


În primele nouă luni ale anului 2024, Bucureștiul și județul Ilfov au fost lideri în ceea ce privește numărul de locuri de muncă nou disponibile, potrivit datelor publicate de platforma de recrutare eJobs.ro. 


Peste 230.000 de joburi au fost postate pe platformă în această perioadă, dintre care mai mult de 110.000 au fost oferite doar în București. Clujul, cu aproape 40.000 de posturi disponibile, ocupă locul doi, urmat de Iași cu 34.000 de joburi, Brașov cu 29.000 și Timiș cu 28.000.


Scădere față de anul trecut și schimbări în clasament


Comparativ cu anul trecut, s-a înregistrat o scădere de aproximativ 15% în numărul total de locuri de muncă disponibile la nivel național. Totodată, Brașovul a urcat pe locul patru, devansând județul Timiș, care în 2023 ocupa această poziție. Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, a explicat că aceste schimbări reflectă dinamica pieței muncii și influențele economice regionale.


Județele cu cele mai puține oportunități de angajare


Pe de altă parte, județele Ialomița, Mureș, Brăila, Argeș și Neamț au oferit cele mai puține oportunități de angajare. Aceste regiuni se confruntă cu o competiție ridicată între candidați și salarii sub media națională cu 15% - 20%. În aceste județe, sectoarele cu cea mai mare cerere de forță de muncă sunt retailul, industria alimentară, transportul, logistica și turismul, majoritatea joburilor fiind adresate candidaților entry-level.


Diversitatea domeniilor în județele mari


În județele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile, pe lângă retail, domenii precum call-center/BPO, construcții, producție, servicii financiare și IT sunt printre cele mai active în recrutare. Aceste domenii oferă oportunități și pentru candidații cu studii superioare, ceea ce contribuie la migrarea talentelor din orașele mici către cele mari, unde șansele de angajare și salariile sunt mai atractive.


Numărul de aplicări dominat de Capitală


Bucureștiul a atras jumătate din numărul total de aplicări înregistrate pe eJobs.ro, cu 45 de milioane de aplicări între ianuarie și septembrie. Clujul, cu 14 milioane de aplicări, se află pe locul doi, urmat de Ilfov cu 13 milioane. Cele mai puține aplicări s-au înregistrat pentru joburile din Neamț, Maramureș, Suceava, Arad și Galați.


În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproximativ 23.000 de locuri de muncă atât pentru România, cât și pentru străinătate.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!