UBB Cluj lansează platforma FreshVote.ro pentru alegerile prezidențiale

Bogdan Chirea
0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat platforma digitală FreshVote.ro, cunoscută ca „busola electorală”, pentru alegerile prezidențiale din România. 


Aceasta este un instrument gratuit și ușor de utilizat care le permite alegătorilor să își verifice gradul de compatibilitate cu principalii candidați.


FreshVote.ro este o platformă independentă și politică echidistantă, care ajută utilizatorii să ia o decizie informată pe baza răspunsurilor la 15 afirmații-cheie relevante pentru dezbaterea publică. Proiectul este derulat de UBB, sub coordonarea conf. univ. dr. Mihnea Stoica, și are la bază o metodologie științifică solidă, validată internațional.


Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, subliniază implicarea universității în realizarea unui proces electoral civilizat, prin intermediul acestui instrument și alte inițiative similare.


FreshVote.ro va fi disponibil pe toată durata campaniei electorale, iar platforma poate fi accesată și prin intermediul busolapolitica.ro.


UBB este recunoscută pentru excelența academică, fiind una dintre cele mai prestigioase universități din România, cu o tradiție de peste 443 de ani.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!