Warner TV aduce în noiembrie filme de colecție regizate de Clint Eastwood, Steven Soderbergh și alți mari cineaști

Bogdan Chirea
0

Warner TV aduce în premieră, în luna noiembrie, unele dintre cele mai apreciate filme ale ultimelor patru decenii. Sub programul de filme „Friday Hits”, telespectatorii vor putea urmări producții semnate de regizori celebri precum Steven Soderbergh, Clint Eastwood, Paul Thomas Anderson și Alexander Payne. Filmele vor fi difuzate în fiecare vineri, începând cu ora 20:30.


Programul începe pe 1 noiembrie cu „Tequila Sunrise” (1988), regizat de Robert Towne, o comedie neagră cu Mel Gibson și Michelle Pfeiffer în rolurile principale. Filmul, nominalizat la Oscar, prezintă povestea unui fost traficant de droguri din Los Angeles care încearcă să-și refacă viața, dar este atras din nou în lumea interlopă, fiind urmărit de autoritățile americane și mexicane.

Pe 8 noiembrie, Warner TV difuzează „Scrisori din Iwo Jima” („Letters From Iwo Jima” - 2006), regizat de Clint Eastwood. Acest film de război oferă perspectiva soldaților japonezi care au luptat în bătălia de la Iwo Jima în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu Ken Watanabe în distribuție, filmul a câștigat un premiu Oscar și a fost nominalizat la patru categorii, inclusiv pentru „Cel mai bun film”.



Tot pe 8 noiembrie va fi difuzat și „Culoarea purpurie” („The Color Purple” - 1985), o dramă muzicală regizată de Blitz Bazawule. Filmul urmărește povestea emoționantă a unei femei care depășește dificultățile vieții cu ajutorul prieteniei. Cu Fantasia Barrino și Taraji P. Henson în rolurile principale, filmul a primit nominalizări la Oscar.



Pe 15 noiembrie, Warner TV prezintă „John Q” (2002), regizat de Nick Cassavetes, în care Denzel Washington interpretează rolul unui tată disperat care ia ostatici într-o secție de urgențe pentru a salva viața fiului său. În distribuție apar și Robert Duvall, Anne Heche și James Woods.


Urmează pe 22 noiembrie drama „Misterele Berlinului” („The Good German” - 2006), regizată de Steven Soderbergh, cu George Clooney, Cate Blanchett și Tobey Maguire. Filmul, nominalizat la Oscar, se concentrează pe un jurnalist american care investighează o crimă în Berlinul postbelic.


În aceeași seară va fi difuzat și „Viciu inerent” („Inherent Vice” - 2014), regizat de Paul Thomas Anderson. Cu Joaquin Phoenix și Josh Brolin în rolurile principale, filmul spune povestea unui detectiv particular care investighează dispariția unei foste iubite. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar.


Luna noiembrie se încheie pe 29 noiembrie cu difuzarea filmului „Totul despre Schmidt” („About Schmidt” - 2002), regizat de Alexander Payne. Jack Nicholson joacă rolul unui bărbat aflat în căutarea unui sens al vieții, pornind într-o călătorie pentru a participa la nunta fiicei sale. Kathy Bates completează distribuția, iar amândoi actorii au primit nominalizări la Oscar pentru interpretările lor.


Astfel, Warner TV oferă o selecție de filme premiate și nominalizate, care acoperă o varietate de genuri și emoții, captivând publicul cu povești remarcabile în fiecare vineri seară.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!