World Vision România și OSCAR Downstream susțin educația în agricultură prin programul „Mândru să fiu fermier”

Bogdan Chirea
0

World Vision România, în parteneriat cu OSCAR Downstream, a lansat un nou program de sprijin pentru liceele agricole din România, în cadrul proiectului „Mândru să fiu fermier.” 


Din 2015, acest proiect a contribuit la creșterea importanței educației agricole, formând elevii și profesorii în tehnici moderne prin intermediul Agriculturii 4.0. Programul oferă elevilor oportunitatea de a explora activitățile agricole moderne, cu accent pe sustenabilitate și tehnologie.


Realizările „Mândru să fiu fermier” până acum:

  • 26 de licee agricole au primit granturi Agricultură 4.0.
  • Peste 3100 de elevi și 100 de profesori au participat la vizite de studiu în ferme moderne.
  • Aproape 14.000 de elevi de gimnaziu au descoperit oportunitățile din agricultură prin evenimentele de promovare a liceelor.

Pachetul educațional „Călătorie spre anul 2050”


În 2024, World Vision România va susține implementarea pachetului educațional „Călătorie spre anul 2050”, care cuprinde 12 lecții despre sustenabilitate și inovație tehnologică, răspunzând la întrebarea: „Cum vom hrăni 10 miliarde de oameni în anul 2050?” Elevii vor participa la vizite de studiu în ferme echipate cu tehnologii avansate și vor folosi echipamente noi pentru demonstrații practice.


În cadrul parteneriatului cu OSCAR Downstream, cinci licee vor beneficia de finanțare pentru vizite de studiu în ferme dotate cu tehnologie de ultimă generație, achiziția de echipamente și kituri pentru experimente de laborator. Peste 550 de elevi vor participa la cursuri și activități practice cu tehnologii de vârf.


Liceele agricole sprijinite în 2024

  1. Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu”, Buzău
  2. Colegiul „Vasile Lovinescu”, Fălticeni
  3. Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Focșani
  4. Liceul Tehnologic „Gheorghe Ionescu Sisești”, Valea Călugărească
  5. Liceul Tehnologic Bistrița, Bistrița Năsăud


„Agricultura 4.0 oferă tinerilor noi oportunități, iar programul nostru îi ajută să vadă aceste schimbări la lucru,” a declarat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager World Vision România. CEO-ul OSCAR Downstream, Nicolae Bănică, a adăugat: „Agricultura este inima economiei românești. Prin acest program, dorim să prezentăm acest sector ca pe o industrie modernă și plină de oportunități.”


Programul „Mândru să fiu fermier” își propune să inspire tinerii să-și construiască o carieră în acest domeniu esențial pentru economia și dezvoltarea României.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!